adscode
adscode

Gazilere sınırsız fizik tedavi hizmeti

Gaziler, bölge seans kontrolüne tabi tanılarda, hekimin makul gördüğü rapor istikametinde , TSK ve Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde "sınırsız" fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti alabilecek.

Gazilere sınırsız fizik tedavi hizmeti
Türkiyeden Haberler

Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, epidermolizis büllosa hastalarının, sıhhat profesyonelleri gözetiminde daha kaliteli ve kontrol altında hizmet almaları amacıyla memlekette hizmet ağı olan Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile evde bakım hizmetleri çerçevesinde tedavileri sağlanabilecek.
Kullanılan yara bakım ürünleri, malzeme seti halinde bir bütün olarak tanımlanacak, hastanın eksik malzemesi kalmayacak ve bu hastalığa özel tüm malzemeler kullanılabilecek. Ayrıca, bölge seans kontrolü gercekleşen fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarında en çok 60 seans tedaviden yararlanabilen gazilere de bölge seans kontrolüne tabi tanılarda, hekimin makul gördüğü rapor istikametinde , Türk Silahlı Kuvvetleri ve Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde "sınırsız" fizik tedavive rehabilitasyon hizmeti fırsatı sağlandı.
Tebliğde, serebral palsi (beyin felci) hastalarının yatarak fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti alabilmelerine ait düzenleme yapıldı. Çeşitli hastalıklar gerekçesiyle diyafragma kasının tam olarak işlevini yerine getiremediği ve bu nedenle kronik solunum yetmezliği olan durumlarda, hastaların kendi başına nefes alıp vermesine yardım eden ve solunum cihazına bağımlılığını azaltan diyafragmatik pace-elektrot ve tatbikat seti geri ödeme kapsamına alındı.
105 ilaç ödeme listesine dahil edildi
Teliğ ile 105 yeni ilaç, ödeme listesine ilave edilerek milletin erişimine sunuldu.
Listeye ilave edilen ilaçlardan 15'i bundan önce sadece Türk Eczacıları Birliği aracılığıyla yurt dışından temin edilirken, yurt içinde milletin ilaca daha basit ulaşımına imkan vermek amacıyla bu ilaçların eczanelerden teminine olanak sağlandı.
Ödeme listesine yeni ilaçlar alınarak ya da ödeme listesinde olağan mevcut bulunan ilaçlarda endikasyon düzenlemesi yapılarak, 15 ayrı endikasyonda tedavi seçeneği artırıldı ve yeni tedavilere erişim sağlandı. Bahsi geçen endikasyonlar, malign melanom, t-hücreli lenfoma, küçük hücreli dışı akciğer kanseri, kronik tromboembolik pulmoner hipertansiyon, makula dejenerasyonu, santral retinal ven tıkanıklığı, multiple skleroz, kriyopirin ilişkili periyodik sendromlar, aksiyel spondilartrit, psöriyatik artrit, metastatik mide kanseri, miyelodisplastik sendrom, kronik kalp yetmezliği, KOAH ve AIDS olarak saptadı .
Öte yandan, "Birden Fazla Branşta Kullanılan Tıbbi Malzemeler (EK-3/A)" çerçevesinde değerlendirilecek ürünler için 1 Nisan'a kadar serbest kodsuz olarak MEDULA hastane uygulamasına girilmesine olanak veren geçiş süreci de sıhhat hizmet sunucularının, tıbbi malzeme tedarikçilerinin ve özellikle hasta mağduriyetlerinin yaşanmasının engellenmesi için 1 Temmuz'a kadar uzatıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)