adscode
adscode

Gizemli Hastalık Tüm Dünyayı Uyutabilir

"Yakalananları günlerce uyutan esrarengiz hastalık dünyayı tehdit ediyor." Bu iddia; Kazak Profesör Leonid Rikhvanov'a ait.

Gizemli Hastalık Tüm Dünyayı Uyutabilir
Dünyadan Haberler
Tomsk Politeknik Üniversitesi Jeokimya Anabilim Dalı profesörlerinden Leonid Rikhvanov, The Newsweek’e yaptığı açıklamada, Kazakistan’ın kuzeyindeki Kalaçi köyünde görülen ve sebebi henüz tespit edilemeyen uyku hastalığının dünyaya yayılabileceğini söyledi. 

Herhangi bir anda gelen uyku, bazen günlerce devam edebiliyor. Hastalığa maruz kalan insanlar günlerce uyurken; uyandıklarında hiçbir şey hatırlamadıklarını söylüyor. Prof. Rikhvanov, hastaların bazılarının da uyandığında kabuslar gördüğünü ve bu durumun henüz açıklanamadığını söylüyor. 

Hastalık, ilk olarak 2013 yılının Mart ayında ortaya çıkmıştı. Leonid Rikhvanov, hastalığın dalga dalga geldiğini ve son vakalarla birlikte dokuzuncu dalga hastalığın devam ettiğini aktardı. 

2013 yılından bu güne kadar geçen sürede 150 vakaya rastlandığını belirten Rikhvanov, hastalığın ciddi şekilde araştırılması gerektiğini söyledi.
Kazak köylüler sebebi bilinmeyen hastalık yüzünden 3-4 gün aralıksız uyuyabiliyor.

SEBEP URANYUM MADENİ Mİ?

Öte yandan bölgede görülen uyku hastalığının Sovyetler döneminde yapılan ve 1992 yılında kapanan uranyum madeni ile ilgisi olabileceği iddia edildi. Kazak yetkililer ise Kalaçi köyünden binlerce numune aldıklarını ve radyasyonun normal seviyede olduğunu duyurdu.

CHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)