adscode
adscode

Google: Tuzak e-postalar şaşırtıcı olsa da hala etkili

​Google, bazı tuzak e-postaların yüzde 45 kadar hit alırken en kötü ve en bariz olanların bile kullanıcıların yüzde 3’ü tarafından tıklandığını açıkladı.

Google: Tuzak e-postalar şaşırtıcı olsa da hala etkili
Bilim Teknoloji
Google’ın en son yayınlanan güvenlik raporuna göre phishing olarak tanımlanan tuzak e-postalar, yani onaylı bir kaynaktan geliyormuş gibi görünen ancak sahte internet sitelerine yönlendiren spam iletiler, online hesapları hacklemek için sürpriz de olsa hâlâ kullanılan ve işe yarayan bir yöntem.

Araştırmaya göre kullanıcılar, yanlış yönlendiren bağlantıya bir kere tıkladığında bu kullanıcıların yaklaşık yüzde 14’ü kimlik ve banka kartı gibi hassas bilgi girişlerini kullanmaya devam ediyor. Sonrasında hackerler bu hesapların 5’te 1’ini yarım saatte ele geçirebiliyor. 

Haberin yayınlandığı Digital Trends sitesi, dijital evinizin anahtarını bilmeden bırakırsanız kendinizi çok kısa bir süre içinde kapının önünde bulursunuz, diyor.

Google’dan Elie Bursztein blogda araştırmayla ilgili şöyle yazmış; “Bu araştırma için korsanların nasıl çalıştıklarını ve bir hesabın kontrolünü ele geçirirken hangi hassas bilgileri aradıklarını birçok tuzak ileti ve internet sitesini gözlemleyerek analiz ettik. 

Bu tür saldırılar nadir olsa da her gün 1 milyon kişiden 9’u bu tuzaklara düşebiliyor ve bunlar da genelde çok şiddetli oluyor. Bu tür korsanların yöntemlerini incelemek her türlü saldırıya karşı savunmamızı güçlendirmemize yardımcı oluyor.”

Google, koruma için şüpheli görünen iletileri bildirmeyi ve doğrudan kayıt olunan internet sitelerini ziyaret etmeyi öneriyor. Bunun dışında Gmail kullanıcılarına da telefon numarası eklemek gibi geri plan bilgilerini ayarlamak ve davetsiz misafirlerin hesaplara erişimini engellemek için 2 aşamalı doğrulamayı devreye sokmayı tembihliyor. Google son birkaç yıl içinde saldırıların yüzde 99’unu etkisiz hale getirebilmiş.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)