adscode
adscode

Hababam Sınıfı 'En İyi' Türk filmi seçildi

Türk sinemasının 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen "En İyi 100 Türk Filmi" oylamasındaki ankette "Hababam Sınıfı" zirveyi korudu.

Hababam Sınıfı 'En İyi' Türk filmi seçildi
Kültür Sanat
Türk sinemasının 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen "En İyi 100 Türk Filmi" oylamasında son dönemece girildi.

Yaklaşık 289 bin oyun kullanıldığı ankette "Hababam Sınıfı" zirveyi korurken, ikinci sırada "Eşkıya", üçüncü sırada ise "Babam ve Oğlum" filmleri yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığından edinilen bilgiye göre akademisyenler, meslek birlikleri ve sivil toplum kuruluşlarınca belirlenen 301 yapımın yer aldığı ve 289 bin 268 adet oyun kullanıldığı oylama hızla devam ediyor. Hababam Sınıfı Zirvede Ankette en çok oy verilen 10 film arasında ise birinciliği, Rıfat Ilgaz'ın aynı adlı romanından Ertem Eğilmez'in sinemaya aktardığı "Hababam Sınıfı" elinde tutuyor.

Kemal Sunal, Münir Özkul, Adile Naşit, Tarık Akan, Halit Akçatepe gibi sevilen oyuncuları bir araya getiren 1975 yapımı film, hala televizyonda en çok izlenen filmler arasında yer alıyor.

Listede ikinci sırayı uzunca bir süre durgunluk dönemine giren Türk sinemasını yeniden canlandıran ve başrollerini Şener Şen ile Uğur Yücel'in paylaştığı "Eşkıya" alırken, üçüncü sırada vizyonda en çok izlenen yerli filmlerden "Babam ve Oğlum" bulunuyor.

Ekranlarda olduğu kadar beyaz perdede de ilgi gören son dönemin farklı yapıtlarından "Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm", dördüncü olurken, beşinci sırada sinema tarihinin unutulmaz filmlerinden "Selvi Boylum Al Yazmalım" yer alıyor. Listenin devamında ise Canım Kardeşim, Susuz Yaz, Züğürt Ağa, Tosun Paşa, Çöpçüler Kralı sıralanıyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)