adscode
adscode

İngiltere'de Eğitim Günleri başlıyor

İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'dan yüksek öğrenim kurumları Birleşik Krallık'taki eğitim fırsatlarını tanıtmak üzere İstanbul'a geliyor.

İngiltere'de Eğitim Günleri başlıyor
Eğitim
British Council tarafından düzenlenen 'İngiltere'de Eğitim Günleri', Birleşik Krallık'ta eğitim hakkında bilgi almak isteyen öğrenciler ve aileleri için 8-9 Mart'ta İstanbul'da olacak. Kolejler ve üniversitelerin katılacağı etkinlik İstanbul The Marmara Taksim Otel'de düzenlenecek. Öğrenciler ve aileler okulların yetkilileri ile birebir görüşme fırsatı bulacak. Panellerde, Birleşik Krallık'ta eğitim ve yaşamla ilgili pratik bilgiler verilmesi, TUBİTAK, YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı ve Chevening Bursları'dan gelecek yetkililerle burs olanaklarının tanıtılması hedefleniyor. British Council Türkiye Eğitim Direktörü Yavuz Yılmazoğlu, "İngiltere'de Eğitim Günleri ile Birleşik Krallık'tan 30'un üzerinde yüksek öğrenim kurumunu öğrencilerle buluşturarak İngiltere'de eğitim almanın avantajları konusunda yüzyüze bilgi almalarını sağlayacağız. İngiltere'de eğitimin kalitesini bu konuda ilgili olan öğrencilere doğrudan aktarabilmek adına bu buluşmayı organize etme kararı aldık" dedi.
Yılmazoğlu, İngiltere'de Eğitim Günleri'nde British Council'ın iki standla yer alacağını belirtti. Eğitim departmanın standında gençlerin Birleşik Krallık'taki öğrencilik zamanlarını nasıl daha keyifli geçirebilecekleriyle ilgili detaylı bilgiler verilecek. British Council Sınavlar Departmanının standında ise yüksek öğrenimini İngiltere'de yapmak isteyen öğrencilerin, eğitimlerine başlamadan önce girecekleri IELTS sınavıyla ilgili püf noktalarını öğrenme şansı olacak.
Kariyer için yurtdışında eğitim almak istiyorlar
Geçtiğimiz Ağustos ayında British Council tarafından yapılan yurtdışında eğitim araştırmasına göre gençlerin yüzde 96'sı yurtdışında okumayı en çok, iyi bir iş bulmalarını sağlayacağı için önemsediklerini söylüyor. Türk öğrencilerin yurt dışında okumakla ilgili görüşlerini almak için yapılan araştırma yurt dışında okumanın, kaliteli eğitim ve iyi bir kariyer için önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu.
Araştırmaya katılan öğrencilerin yüzde 95'i yurtdışında okumak istediklerini belirtirken yüzde 86'sı önlerindeki en büyük engelin eğitim masrafları olduğunu dile getirdi. Birleşik Krallık'taki pek çok yüksek öğrenim kurumunda üç yılda lisans ve bir yılda yüksek lisans programlarının tamamlanması öğrencilere maddi olarak büyük avantaj sağlıyor.
İstanbul'da düzenlenen İngiltere'de Eğitim Günleri'ne katılan yüksek öğrenim kurumlarının uluslararası kabul gören yüksek eğitim kalitesi, okurken veya mezuniyet sonrası iş olanakları sunması, diplomalarının uluslararası geçerlilik taşıması gibi pek çok ortak özelliklerinin yanı sıra bilgisayar teknolojilerinden otomotive, sinemadan modaya, siyasetten ekonomiye kadar pek çok alanda uluslararası başarıları bulunuyor.
Kayıt ve detaylı bilgiler için Education UK web sitesini ziyaret edebilebilir: www.educationuk.org/turkey

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)