adscode
adscode

İş yok... Girişimci çok...

KOSGEB ve İş-Kur’un işyeri açmak isteyen vatandaşlara 27 bin TL’lik teşvik kredisi desteğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi...

İş yok... Girişimci çok...
Özel Eğitim

 

İş-Kur tarafından yapılan ‘Girişimcilik Sınavı’na girmek isteyen vatandaşlar, sınavın yapıldığı dershane önünde izdihama neden oldu. 75 kişinin alınacağı kursa, yaklaşık 3 bin kişi başvuru yapınca, vatandaşlar dershane önünde ezilme tehlikesi geçirdi.

 

İş kurmak isteyenlere vatandaşlara 27 bin TL’lik teşvik kredisi desteğine, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sınavın yapıldığı Kızılay Dr. Mediha Erdem Sokak’ta bulunan dershane önünde toplanan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Dershane yönetimi kapı önünde oluşan izdihama engel olamayınca polisten yardım istedi. Dershane önüne gelen polis ekipleri ve yetkililer vatandaşları kontrol etmekte zorlandı. Polis ekipleri sık sık megafondan vatandaşları duyarlı olmaları ve sıraya geçmeleri konusunda uyardı. Soğuk havada saatlerce sırada bekleyen vatandaşlar zaman zaman kendi aralarında tartıştılar. Dershane yetkililerine tepki gösteren vatandaşlar herkese aynı saatte randevu verildiğini iddia etti. Bir dershane yetkilisi ise, tepki gösteren vatandaşlara "Böyle bir talep beklemiyorduk. Daha önce böyle bir talep olmamıştı. Bu yüzden sıkıntı yaşıyoruz. Herkesi sınava alacağız," dedi.

 

Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle bir hayli zorlanan dershane yetkilileri, polis megafonundan anons yaparak, “Dershanemizde yeterli alan olmadığı için her saat 150 kişiyi sınava alacağız. Gerekirse yarın da sınav yapacağız. Kapının önünü açın, herkesi sınava sokacağız. Kimse telaşlanmasın,” dedi.

 

Anonsları ve uyarıları dikkate almayan vatandaşlar dershane önünde beklemeye devam ettiler. Dershanenin giriş kapısında içeriye girmek için izdiham yaşanınca bazı vatandaşlar yere düştü. Bugün sınava giremeyen vatandaşların sınavının başka bir tarihe ertelenmesinin duyurulması üzerine, kalabalık dershane önünden ayrıldı.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)