adscode
adscode

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

Kurucu: Türkiye Diyanet Vakfı

Rektör: Prof. Dr. İbrahim Kâfi Dönmez

Kuruluş tarihi: 2010

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimler: Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Uluslararası İslam ve Din Bilimleri olmak üzere 3 fakültesi; Yabancı Diller Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü bulunuyor.

Öğrenci sayısı: Toplam 1.422 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 110 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: Öğrencilerinin tamamı, tam ya da kısmi burslu. Ayrıca kısmi burslu öğrencilere LYS başarı sırasına göre yüzde 100 ile yüzde 15 arasında değişen öğrenim ücreti indirimleri uygulanıyor. Yüzde 50 burslu veya yüzde 25 burslu olan öğrencilerden, herhangi bir indirim kazanmış olanlar dahil, öğrenimleri süresince belirli bir başarı ortalamasını sağlayan öğrencilere ödedikleri öğrenim ücretinde yüzde 50 indirim uygulanıyor. Tam burslu öğrencilere ücretsiz yurt imkânı da sağlanıyor. Ayrıca konukevi ücretlerinde, yüzde 50 burslu öğrencilere yüzde 50, yüzde 25 burslulara da yüzde 25 indirim uygulanıyor.

Yurt Olanakları: 1500 kişilik kız, 160 kişilik de erkek konuk evi var.

Öğrenci Kulüpleri: 17

Öğrenim ücreti: Üniversitedeki tüm programlar tam veya kısmi burslu. Yüzde 50 ve yüzde 25 burslu öğrencilerin ödeyeceği ücretler şöyle: Hazırlık sınıflarında 21.060 TL+KDV; Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, İslam ve Din Bilimleri, Arapça Mütercim Tercümanlık, Felsefe, İslam ve Din Bilimleri, Sosyal Hizmet; Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı Programları: 19.980 TL+KDV; Ekonomi, Mütercim Tercümanlık (İngilizce), Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Programları: 23.220 TL+KDV; Psikoloji Programı: 24.840 TL+KDV.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Üniversitemiz kâr amacı gütmeyen gerçek anlamda bir vakıf üniversitesidir. Öğrencilerimizin tümüyle eğitimlerine odaklanabilmeleri için her türlü desteği sunan üniversitemizde öğrencilerimizin tamamı tam veya kısmi burslu olarak öğrenim görmektedir. Ayrıca, nakit burs, yurt ve hazırlık sınıfında ücretsiz ders kitabı desteği mevcuttur.

Öğrencilerimiz, bulundukları bursluluk statüsünde, ek bir ücret ödemeksizin çift anadal ve yandal yapabilirler. Erasmus programıyla dünyanın seçkin üniversitelerinde öğrenim görme olanağı bulunmaktadır. Kendilerini geliştirmek isteyen öğrencilerimiz üniversitemizin özgün akademik ve bireysel danışmanlık desteğinden yararlanabilirler. 

Kampüslerimiz şehrin merkezinde, her türlü vasıta ile kolayca ulaşılabilecek konumdadır.

Üniversitemiz, öğrencilerin gayretlerini boşa çıkartmayacak, onlara olabildiğince üst düzey bilgi ve deneyim kazandırabilecek, ileride mesleklerini özgüvenle ve başarılı bir şekilde icra edebilmeleri için gerekli zemini hazırlayacak ve kendilerini bir entelektüel gibi hissetmelerini sağlayacak, nitelikli ve güçlü akademik kadroya sahiptir.

Öğrencilerimiz etik değerlere saygının ve estetik kaygısının öne çıktığı, karşılıklı saygı ve sevginin önemini ve güzelliğini hissettiren bir atmosferi solurlar. Özellikle beşeri ve sosyal bilimler alanında dünyaca ünlü bir araştırma merkezi (İSAM) ile bilim, sanat, kültür ve fikir dünyasının en seçkin simalarıyla aynı ortamı paylaşmanın avantajlarından yararlanırlar. Bunun yanında, üniversite kütüphanemizde de değerli koleksiyonları içeren 70 binin üzerinde kitap bulunmakta oluşu kurumumuzun akademik yönelişi hakkında fikir verebilir.

İletişim Bilgileri: www.29mayis.edu.tr

 

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)