adscode
adscode

İstanbul Üniversitesi “Dünyanın En İyi 400 Üniversitesi” Arasında

THE (Times Higher Education) 2021 Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması açıklandı.

İstanbul Üniversitesi “Dünyanın En İyi 400 Üniversitesi” Arasında
Üniversite
Güncelleme : 04-Nov-20 16:43

İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) üniversiteleri 11 alanda derecelendirdiği World Rankings by Subject (Dünya Alan) sıralamasını açıkladı.


93 ülkeden yaklaşık 1500 üniversitenin sıralandığı listede,İstanbul Üniversitesi Klinik, Klinik Öncesi ve Sağlık alanında ilk 400’de yer aldı.

İstanbul Üniversitesi bu aralıkta Hacettepe Üniversitesi ile bulunurken, iki üniversite de aynı puan ile aynı aralıkta alfabetik olarak sıralandı.

İstanbul Üniversitesi İşletme ve Ekonomi alanında listeye 601+ sıralamasıyla girdi.

Yaşam Bilimleri alanı ile bu alana ait Biyolojik Bilimler alt alanında 601-800 bandında sıralanan İstanbul Üniversitesi, bu aralıkta Erciyes, Gazi, Hacettepe, Marmara ve Selçuk Üniversitesi ile yer aldı ve bu üniversiteler ile aynı puan ile aynı aralıkta alfabetik olarak sıralandı.

Fiziksel Bilimler alanında 1000+ sıralamasında bulunan İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler alanında ise 600+ sıralamasında yer buldu.

Kurumların öğretim, araştırma, bilgi transferi ve uluslararası görünüş performanslarının ölçümlendiği sıralamada; Stanford Üniversitesi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ve Cambridge Üniversitesi ilk üçte sıralandı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)