adscode
adscode

İstanbul’daki Etütlü Beslenmeli Okullar Kapanıyor mu?

Özellikle çalışan anne-babaların tercih ettiği, tam gün eğitim yapan etütlü beslenmeli okulların, son dakika kararıyla, kapanacağına ilişkin bilgiler velileri aşırı derecede rahatsız etti.

İstanbul’daki Etütlü Beslenmeli Okullar Kapanıyor mu?
Özel Eğitim

 

 

4+4+4’e yönelik yer sıkıntısı ve yeni okullar açma  isteğinden kaynaklanan bu durumun ne zaman nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu.

Veliler, durumu protesto etmek için hazırlık içerisindeler…

İşte onların tedirginliklerini yansıtan satırlardan bazıları:

 

Kimse bilgi vermiyor

 

BEN ŞU ANDA BİR HABER DUYDUM İSTANBULDA 19 ADET BULUNAN ETÜDLÜ BESLENMELİ OKULLAR KAPATILIYORMUŞ BİLİYORSUNUZ BU OKULLAR ÇALIŞAN ANNE VE BABALAR İÇİN DÜZENLENMİŞ OKULLARDI BİZ MİLLİ EĞİTİME TELEFON AÇTIĞIMIZDA İSE DURUMUN NE OLACAĞI HAKKINDA BİR BİLGİ VEREMİYORLAR LÜTFEN GAZETELERDE BU HABERE YER VERİP HABERİ OLMAYAN DİĞER İNSANLARI BİLGİLENDİRELİM.

 

Kuralar niye ertelendi?

 

Zamanınızı fazla almak istemiyorum.. bilirse bir tek siz bilirsiniz diye düşünüyorum. 20 haziran da Etütlü beslenme okullarının kuraları vardı .  ilan ettikleri tarihte ön kayıtlarımızı yaptırdık, tüm evraklarımızı teslim edip paramızı yatırdık. Tam kuraya 2 gün kala 18.06.2012 de telefonumuza okuldan mesaj geldi. Kuralar ertelendi , daha sonra açıklama yapılacak diye.

 

internette yaptığım araştırmada tüm E.B.Okullarının web sayfalarında aynı şey yazıyordu. Amaç nedir ? bizi ne gibi bir sürpriz bekliyor , siz herhangi bir duyum aldınız mı ?

 

Çocuğumu kime bırakacağım

İki türlü mağduriyetimiz var birincisi okula hazır olmayışı ikincisi okula nasıl gideceği.Kimse şu soruyu sormuyor çalışan aileler çocuklarını nereye bırakacak ben de eşim de çalışıyoruz bu okullar bu yaş gurubu için öğleden sonra ben çocuğumu öğlene kadar nereye bırakacağım evim ile okulum aynı mahallede değil yanıma alıp çocuğu bütün gün süründürdüm diyelim aynı mahallede oturmadığımız için çalıştığım okulun yanında bir okula da veremiyorum bizler ne yapacağız birileri söyleyebilirlher mi acaba?

20 Bin aile etkilenecek

 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bakanlıktan gelen bir emirle İstanbul genelinde toplam 19 Etüt ve Beslenmeli ilk öğretim okulunun statüsünü değiştirerek normal okullara dönüştürülmesi konusunda çalışma başlatmıştır.

Öncelikle bu köklü değişiklik çocuklarımızı derinden etkileyecek olup, biz çalışan anne babalar için de bu okulların büyük bir avantaj sağladığı ortadadır. İstanbul genelinde bu 19 okulun (20.000 aile) statüsünün değiştirilmesi hepimizi yeni okul arama, güvenilir bakıcı bulma, okul sonrası etüt merkezi bulma vb. uğraşlar içerisine itecek manevi ve maddi olarak kötü etkileyecektir.

 

Bakanlığın bu uygulamasının sonuçları maalesef ki gerek öğrenciler gerekse de aileler açısından olumsuz olacağından bu değişikliğin tekrar gözden geçirilmesi değişikliğin uygulanmaması konusunda mağdur olacak 20.000 aile ve çocuklarımız sesi olmanızı sesimizi duyurmanızı rica ediyoruz.

Saygılarımla...

 .......

*****

Ben çalışan bir anneyim. Eşim de çalıştığı için kızımızı Şair Nedim Etüd Beslenme İ.Ö.O'na kura neticisinde kayıt yaptırdık.
İstanbul'un iyi devlet okullarından biri. Bu yıl kızım 1.sınıfı bitirdi ve öğrendim ki okulun (diğer 18 etüdlü okul da aynı şekilde) yeni dönem kuraları Milli Eğitim'den gelen yazı üzerine durdurulmuş. Bugün sınıf velilerimizi okul aile birliği arayarak etüdlü okulların kaldırılmasının sözkonusu olduğunu ve bu nedenle yarın saat 11:00 de Cağaloğlu Milli Eğitim binası önünde toplanılacağını bildirmiş. Okul ile irtibata geçtim ve etüdün kaldırılması halinde yarım gün eğitim verip vermeyeceğinin dahi belirsiz olduğu bilgisini aldım. Yapılmak isteneni bir veli, bir anne olarak anlayamıyorum. Aklım ve mantığım almıyor. Tüm öğrencilerin eşit şartlarda okutulması isteniyorsa devletin başka bir çözüm bulması gerekmiyor mu? Artık isyan etmemek mümkün değil. Bu işin sonu ne olacak? Çocuklarımız verdiğimiz emekler boşa mı gidecek?

Haberi alır almaz sizinle paylaşmak istedim. Tecrübenize güveniyorum. Konu ile ilgili olabilecekler hakkında bilgi ve yorumlarınızı paylaşırsanız çok mutlu olurum.

.....

Sayın Güçlü,



Benim kızım Kadıköy Halil Türkkan İ.Ö.Okulu 6.sınıfa geçti.  Yeni sistemden dolayı , etüt beslenme okullarının kapatılacağı bildirildi. Çalışan anneler için büyük bir kolaylık sağlayan bu okulların kapatılma nedenini anlamış değiliz. Çocuklarımızın güvenli ve iyi ortamlarda eğitim alması için çabalarken maddi olanaklarımız ölçüsünde fiziki şartların çoğunu velilerin desteğiyle bu okullarda gerçekleştirilmiştir. Anasınıfından beri bu okulda eğitim alan kızımı ben şimdi ne yapacağım. Sabahçı ya da öğlenci olursa , öğleden sonra ev de kim karşılayacak öğlenci olursa okula nasıl gidecek.Çocuğunu yalnız büyütmeye çalışan bir anne olarak bu çocukların durumları ne olacak. Her yerde anneler ve kadınlar için nutuklar atılırken neden yine bizim üzerimize basılıyor.Bu sistemi desteklemiyoruz, çocuklarımızın geleceğini elimizden almasınlar. Bir çok anne baba bu durumda şartları iyi olanlar özel okullara yönlendirecek ya biz…….güçlü olan yine kazandı.Şu an daki ruh halim karamsarlık,umutsuzluk … Bu ülkede biz kimiz ,neyiz Lütfen sizde bu konuyu ele alın ….Okullarımızı elimizden almasınlar

 

.....

 

Girdik diye sevinirken !..


Sizi üniversite sınavlarına hazırlanırken de çok rahatsız etmiştim .Simdi ikiz çocuklarım var ve 1.sınıfı bitirdiler siz hala çizginizi bozmadan bir ekol olarak devam ediyorsunuz harikasınız.Bu gün yazınızı okudum ne kadar haklısınız....Benim çocuklarım geçen sene etütlü okulda okudular ama bu sene o etütlü okullar ne olacak bilmiyoruz biz çalışan anneler ohh çok şükür etütlü okula girebildik derken başka nedenlerle çocuklarımızın okullarını değiştirmek kaldırmak istiyorlar düzenler altüst ediliyor ne olur bu konunun üzerinde durursanız seviniriz ...ama. Bazı okullara yer açmak çalışan anneleri eve çekmek mi? Bilemiyoruz....ilginiz için şimdiden teşekkür ederim

......

 

Merhaba Abbas Bey,

İstanbul’da sanırım 20’ye yakın etüt ve beslenme statülü okul var. Bu okulların özelliği çalışan anne ve babaların çocuklarının kurayla alındığı okullar olması. Eğitim sabah 08:30 akşam 18:00 arası yapılıyor. Çocuk öğle yemeğini okulda yer ve öğleden sonra öğretmenleri etüt yapar. Bizler öğrenci başına (geçen sene 10 ay için 2.500 TL) etüt ve beslenme ücretini ödemekteyiz. Mayıs sonunda bu okulların aynı statüde devam edeceği yönünde karar alınmasına ve 2012 2013 için bizlere kayıt yenilemesi yaptırılmasına karşın; şu an bu statüyü değiştirmeyi düşünüyor olmaları nedeniyle öğrenciler ve veliler olarak büyük mağduriyetimiz söz konusu. Yani öğretmenlerin ek ders ücretini ve okulda verilen yemek ücretini devlet değil bizler karşılamaktayız. Aşağıda valiliğe, ilçe ve il milli eğitim müdürlüğüne gönderdiğim mailde de içinde bulunduğumuz durumu özetledim. Ben, bu durumda olan binlerce veliden biri olarak sizlerden bu konuyu gündeme getirmenizi önemle rica ediyorum.

Saygılar.

 

 

 

egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)