adscode
adscode

İTÜ Maden Fakültesi öğrencileri okulu işgal etti

SOMA'da yaşanan maden faciasına dikkat çekmek üzere İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi'nde öğrencilerin işgali 3'üncü gününde devam ediyor.

İTÜ Maden Fakültesi öğrencileri okulu işgal etti
Üniversite
İTÜ Maden Fakültesi yıllar sonra ilk kez akşam saatlerinde işgal edildi. Devam eden işgale bazı öğretim üyeleri de destek veriyor. 

Öğrenciler, karbonmonoksit için 'tatlı bir ölümdür' yorumu yapan İTÜ Maden Mühendisliği Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural'ın odasının kapısına istifa çağrıları yazdı. 

Orhan Kural ise resmi internet sitesinden özür metni yayınladı. Kural "Ben sadece karbonmonoksitin bilimsel gerçeklerini anlatmaya çalışmıştım. Tamamen yanlış anlaşıldım. Tüm İTÜ ailesinden ve tüm öğrencilerimden özür dilerim" dedi..

Öğrenciler Soma Kömür İşletmeleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın fakülte danışma kurulundan çıkarılmasını da istedi. Dekanlık, Alp Gürkan'ın akademik danışma kurulu üyeliğine son verildiğini açıkladı. 

İTÜ'lü öğrencilerin işgal eylemine İstanbul'daki çeşitli üniversitelerin öğrencilerinden de destek geldi. 

Aralarında Mimar Sinan Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Bilgi ve Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin de bulunduğu bir grup İTÜ Maden Fakültesi'nde basın açıklaması yaptı.


İTÜ Maden Fakültesi'nin duvarı... Soma'da hayatlarını kaybeden işçilerin adları ve doğum yerleri



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)