adscode
adscode

Kadın evde de sokakta da hep güvensiz hissediyor!

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu'nda TÜİK yetkilileri 2015 Yaşam Memnuniyeti Araştırması'na ilişkin verileri açıkladı.

Kadın evde de sokakta da hep güvensiz hissediyor!
Türkiyeden Haberler
TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu'na yapılan sunumlarda, bireylerin en büyük mutluluk kaynaklarından birinin "tüm aile" olduğu belirtilirken, ekonomik ve sosyal nedenlerde dolayı korunma ihtiyacı olan 78 bin çocuğun da kendi öz ailesi yanında bakımının sağlandığı ortaya çıktı.

Komisyonda, TÜİK yetkilileri 9 bin 397 kişiyle görüşülerek hazırlanan 2015 Yaşam Memnuniyeti Araştırması'na ilişkin veriler açıkladı. Bazı bulgular şöyle:

- En düşük mutluluk oranı yüzde 54.3'le 2009'da, en yüksek mutluluk oranı da yüzde 62.1'le 2011'de gözlendi.

- En yüksek mutluluk oranı yüzde 77.7'yle Sinop'ta. En düşük mutluluk oranı yüzde 42'yle Tunceli'de.

- Kadınlar, erkeklerden daha mutlu. Kadınlarda mutluluk oranı yüzde 60.2 iken, erkeklerde yüzde 52.9.

- Medeni duruma göre evli bireyler, boşanmış bireylere göre daha mutlu. Mutluluk oranları evli erkeklerde yüzde 55.8; kadınlarda yüzde 63.1.

- Her iki cinsiyette de yaş ilerledikçe mutluluk oranları düştü.

- Kişilere mutluluk kaynağının kimler olduğu sorulduğunda, en çok alınan cevap "tüm aile" oldu. Erkeklerin yüzde 77'si, kadınların yüzde 68'i "tüm ailenin" kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

- Cinsiyetlere göre, kadınlar evde yalnız otururlarken erkeklere göre kendilerini daha güvensiz hissediyor.

- Yaşanılan çevrede gece yalnız yürürken kendilerini güvende hissetme oranları yıllar içerisinde azaldı. Cinsiyetlere göre, kadınlar kendilerini daha güvensiz hissetti. 2015 verileri uyarınca erkeklerin yüzde 69,4'ü, kadınların ise yüzde 44'ü sadece kendilerini güvende hissetmekte.

622 lira devlet yardımı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Rehabilitasyon Daire Başkanı Emin Eraslan da ekonomik ve sosyal nedenlerde dolayı korunma ihtiyacı bildirilen 78 bin çocuğun kendi öz ailesi yanında bakımının sağlandığını belirterek, "Ekonomik ve sosyal destek sağlıyoruz. Bir çocuğumuzun öğrenim durumu ve yaş itibarıyla farklılaşmakla birlikte, bir çocuğumuza ortalama 622 TL ödeme yapıyoruz" dedi. Korunmaya muhtaç çocuklar hakkında mahkemece koruma kararı verildikten sonra koruyucu aile yanına verildiğini belirten Erarslan, "Koruyucu aile yanında bakım sayılarımız çok düşüktü, son zamanlarda çok yoğun bir şekilde artırdık. 4 bin 728 çocuğumuza şu anda koruyucu aile yanında bakıyoruz" diye konuştu.

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)