adscode
adscode

Kazım Koyuncu 43 Yaşında

Sanatçı Kazım Koyuncu, Karadenizliler için adeta grip haline dönüşmüş hastalığı olan kanserden 2005 yılında yaşama veda etti. Bugün doğum günü olan Koyuncu yaşasaydı, 43 yaşında olacaktı.

Kazım Koyuncu 43 Yaşında
Kültür Sanat
Karadeniz'in yüreği  Kazım Koyuncu, yaşaydı bugün 43. yaş gününü kutluyor olacaktı.

Ancak, Karadeniz halklarının diline, kültürüne, müziğine sahip çıkan ve evrensel boyuta taşıyan Koyuncu, Karadenizliler için adeta grip haline dönüşmüş hastalığı olan kanserden de kendine düşen payı aldı ve 2005 yılında yaşama veda etti.



9 yıl önce yakalandığı amansız hastalığa yenik düşen Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu’nun hayatını anlatan 'Yağmur-Kıyamet Çiçeği' isimli film, sanatçının yaş günü olan 12 Aralık’da vizyona girecek.

Yapımcılığını Gülay Kuriş’in üstlendiği filmin yönetmeni ise Onur Aydın. ‘Yağmur-Kıyamet Çiçeği’ filminde; Kazım Koyuncu’nun hayatının yanı sıra Çernobil faciası, yabancı kadın ticaretinin doğuşu ve Trabzonspor’un 1995-1996 yılında bir golle şampiyonluğu kaçırması da konu ediliyor. Filmde; Engin Hepileri, Altan Erkekli, Devrim Saltoğlu, Sevtap Özaltun, Erkan Köstengil, Sait Genay, Settar Tanrıöğen, Hüseyin Avni Danyal, Elena Viunova ve Serap Aksoy gibi isimler rol alıyor.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)