adscode
adscode

Kredi Notumu Nereden Öğrenebilirim?

Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın büyük bir bölümü finansal işlemlerinin neredeyse tamamını bankalar üzerinden gerçekleştirmektedir.

Kredi Notumu Nereden Öğrenebilirim?
Türkiye'den Haberler

Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın büyük bir bölümü finansal işlemlerinin neredeyse tamamını bankalar üzerinden gerçekleştirmektedir. Özellikle de çeşitli ihtiyaçlarına karşılık olarak kullanmış olduğu maaş hesapları, vadeli mevduat hesabı, yatırım, kredi ve kredi kartı gibi daha birçok hizmeti bankalar üzerinden kullanmaktadırlar. Bu ürünlerin talep edilmesi sırasında bankalar talepte bulunan müşterilerinin geçmiş finansal sicillerinin ne olduğu konusunda detaylı bir bilgiye sahip olmak istemektedirler. İstenilen bu bilgiye ulaşma noktasında bankalar bir döneme kadar sadece kendi kayıtlarını kullanmakta ve bu bilgilerin yetersiz olduğu konusunda birçok sıkıntıya düşmektedirler. Bu konu ile ilgili olarak çalışma yapan bankalar, geliştirdikleri yeni sistemler sayesinde her bir vatandaşımıza ait bilgilerin ortak bir havuzda toplanmasını sağlamışlardır.

Findeks platformu adını verdikleri yeni kayıt sistemi sayesinde her bir banka müşterisinin geçmiş bankacılık bilgilerini rahatlıkla kayıt edebilmektedirler. Findeks kredi puanı adını verdikleri puanlama sistemi sayesinde kendilerinden talepte bulunan müşterilerinin geçmiş bankacılık bilgilerinin ne olduğu konusunda detaylı bir bilgiye sahip olabileceklerdir. Bununla birlikte kredi notu sorgulama artık banka müşterileri tarafından da mümkün hale gelmiş olup, herhangi bir bankadan kredi talebinde bulundukları zaman olumlu veya olumsuz cevap ile karşılaşmalarını ön görebilme ve finansal politikalarını kontrol altına alabileceklerdir.

kredi notu sorgulama

Peki, bireysel banka müşterileri kredi notunu nereden öğrenebilirim, sorusuna nasıl yanıt bulabilirler. Kredi notu hakkında detaylı bir bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız ilk olarak Findeks platformunu kullanabilirler. İnternet sitesine girdikten sonra üye olmaları yeterli olup akabinde talep etmeleri halinde kendi bankacılık bilgilerini kredi notu üzerinden görebilirler. Findeks kredi notunun öğrenilebileceği bir diğer hizmet kanalı ise GSM operatörlerin ortaklaşa kullandıkları platformdur. T.C. kimlik numarası ile yapılacak olan sorgulama için SMS atmanız yeterli olup GSM operatörü tarafından size anında bilgi verilmektedir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)