adscode
adscode

Kuş Cenneti Üniversitede Ders Oldu

Dünyanın sayılı sulak alanlarından biri olan Gediz Deltası'ndaki İzmir Kuş Cenneti, üniversitede ders olarak okutulacak.

Kuş Cenneti Üniversitede Ders Oldu
Eğitim
İzmir Kuş Cenneti Ege Üniversitesi'nde bağlı tüm bölümlerin 1'inci sınıf programında yer alan "üniversiteye giriş" dersi kapsamına alındı.

Bölge, Türkiye'de gözlenen 469 kuş türünden 248'i için konaklama ya da üreme sahası olması bakımından önemli bir yere sahip. Ayrıca kuş türlerinden 32'si için "Önemli Kuş Alanı" konumunda bulunuyor.

Arazi, Ege Üniversitesi (EÜ) Yönetim Kurulunun aldığı kararla Uluslararası Ramsar Sözleşmesi, Yaban Hayatı Koruma Sahası, Milli Park, birinci derece doğal ve arkeolojik sit gibi koruma statüleri ile birlikte "içselleştirilmiş koruma" imkanına kavuşacak.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, okutulan dersle ilgili şu bilgileri verdi:
Yönetim Kurulu olarak aldığımız kararla son 2 yıldır yükseköğretime başlayan tüm öğrencilere, "üniversiteye giriş" adı altında bir ders veriyoruz. Bu programda üniversite yaşamını tanıtıp, "kalite", "girişimcilik" gibi konularda öğrencileri geleceğe hazırlıyoruz."

Bilinçle koruma
Yılmaz, bu yıl aldıkları kararla önemli sulak alanlarından İzmir Kuş Cenneti'ni derse de dahil ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:
"Öğrencilerimizin doğa ve çevre farkındalığını artırmak için bu konuyu ders programına aldık. Çünkü burası korunması gereken alanlar. Eğitim dediğimiz şey de bu. öbür türlüsü öğretim. Bir konunun içselleştirilmesi, öneminin kavranması için insanın duyularıyla onu hissetmesi gerekiyor. Ders programında, bölgeye geziler düzenlenecek. Üniversitelilerin burayı tanımasını sağlayacağız.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)