adscode
adscode

KYK YURT ÜCRETLERİ İPTAL YA ÖZEL YURT ÜCRETLERİ!

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, özel yurt ücretleriyle ilgili soru önergesi verdi.

KYK YURT ÜCRETLERİ İPTAL YA ÖZEL YURT ÜCRETLERİ!
Eğitim
Güncelleme : 03-Apr-20 18:12

Kovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, devlet yurtlarında kalan öğrencilerin yatırdıkları Mart ayı ücretlerinin iade edileceği, Nisan, Mayıs ve Haziran ücretlerinin de alınmayacağı açıklandı.  Ancak yeterli devlet yurdu olmadığı için özel yurt, apart ya da evde barınmak zorunda olan yaklaşık 2,5 milyon öğrenci, kalmadıkları yurtların ücretini, apartların ve evlerin kiralarını ödemeye zorlanıyor.

 

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur'un konuyla ilgili soru önergesi ekte bilgilerinize sunulmuştur.

 

Kovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, devlet yurtlarında kalan öğrencilerin yatırdıkları Mart ayı ücretlerinin iade edileceği, Nisan, Mayıs ve Haziran ücretlerinin de alınmayacağı açıklandı.  Ancak yeterli devlet yurdu olmadığı için özel yurt, apart ya da evde barınmak zorunda olan yaklaşık 2,5 milyon öğrenci, kalmadıkları yurtların ücretini, apartların ve evlerin kiralarını ödemeye zorlanıyor.

 

Bu adaletsizliği verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur “Korona virüs salgını nedeniyle eğitim-öğretime ara verilmesi sonucu zorunlu olarak evlerine dönen üniversite öğrencilerinden, sözleşmeleri öne sürülerek, özel yurt ücretleri talep edilmeye devam edilmekte, hatta öğrenciler icra ile tehdit edilmektedir” dedi.

 

Kovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 2,5 milyon öğrencinin göz ardı edilmesinin büyük bir eksiklik olduğunu söyleyen CHP’li Güzelmansur “Salgın sadece toplum sağlığını değil ekonomiyi de tehdit ediyor. Bu dönemde işsizlik daha da arttı, hane gelirleri iyice düştü. Dolayısıyla bu öğrencilerin kalmadıkları yurtların ücretlerini ya da apartların, evlerin kiralarını ödemelerini beklemek ne akla ne vicdana sığar” dedi.

 

CHP’li Güzelmansur T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. M. Muharrem Kasapoğlu’na “bu kapsamdaki öğrencilere yurt ücreti, apart-ev kirası desteği verilerek” sorunun çözümü noktasında bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)