adscode
adscode

Lise tercihleri bugün sona eriyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yayımlanan takvime göre merkezi yerleştirme sonuçları 24 Temmuz’da açıklanacak.

Lise tercihleri bugün sona eriyor
LGS

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında devlet liselerine yerleştirmeler bugün sona eriyor. Merkezi sınavla öğrenci alan özel okullar ve yabancı kolejlerde de serbest kayıt dönemi tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yayımlanan takvime göre merkezi yerleştirme sonuçları 24 Temmuz’da açıklanacak. Ardından Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvuruları 24-28 Temmuz tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 31 Temmuz’da ilan edilecek. Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvuruları da 31 Temmuz- 4 Ağustos’ta kabul edilecek ve sonuçlar 7 Ağustos’ta açıklanacak. Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için 8-16 Ağustos’ta İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvuruları’nın alınmasının ardından 18 Ağustos’ta İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Yerleştirmeleri tamamlanacak.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)