adscode
adscode

Liselerde Trafik Güvenliği Kampanyası

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yılda bir milyonun üzerinde trafik kazasının yaşandığı Türkiye'de trafik güvenliğine dikkat çekmek için liseler arasında Trafik Olimpiyatları düzenliyor.

Liselerde Trafik Güvenliği Kampanyası
Eğitim
Bakanlık, 81 ildeki liselere yaptığı duyuruda, öğrencilerin yaşadıkları şehirde trafik güvenliği konusunda hazırlayacakları kampanyalarını 28 Şubat'a kadar bakanlığa ulaştırmalarını istedi.
      
Olimpiyat öğrencileri, yaşadığı ilde trafik güvenliği konusunda özgün kampanyalar düzenleyecek, bakanlık jürisi de en iyi kampanyayı seçecek.
      
Bakanlık, geçen yıl 10 ilde 50 pilot okulda başlattığı ‘Trafikte Gençlik Hareketi’ projesi kapsamında yürüttüğü ‘Trafik Olimpiyatları'nı bu yıl 81 ildeki genel lise, imam hatip liseleri ve meslek liselerine yaygınlaştırdı.
      
Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Goodyear Lastikleri arasında imzalanan işbirliği protokolüyle yürütülen ‘Trafikte Gençlik Hareketi’ projesi, özellikle lise çağındaki gençlerde trafik güvenliği ve bireysel sorumluluklar konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
      
“İnsan, araç ve yol” tema olacak
      
Bakanlık, ‘Trafik Olimpiyatları’ ile lise çağındaki gençlerin trafik güvenliği konulu bir kampanya hazırlamalarını öngörüyor. Olimpiyatlarla lise öğrencilerinden, yaşadıkları yerlerde trafik güvenliği konusunda farkındalık ve bilinç oluşturmalarına katkı vermeleri amaçlanıyor.
      
Başvuru koşullarını karşılamak kaydıyla, liselerde okuyan bütün öğrenciler ‘Trafik Olimpiyatları'na başvurabilecek. Trafik güvenliği konusunda insan, araç ve yol faktörlerinden herhangi biri üzerine herhangi bir konuda kampanya hazırlayabilecekler.
      
Liselerde Trafik Olimpiyatları'na katılmak isteyen öğrenciler takımlarını kuracaklar. Her takım danışman öğretmeniyle birlikte geliştirdiği kampanyayı, Trafik Olimpiyatları Kampanya Hazırlama Rehberi'nde sunulan yol, yöntem, bilgi ve tavsiyeler çerçevesinde anlatacak bir sunum hazırlayacak.
      
Trafik Olimpiyatlarına son başvuru tarihi 28 Şubat 2014 olarak belirlendi. Başvurular, 23 Nisan 2014 tarihine kadar bağımsız bir jüri ekibi tarafından değerlendirilecek.
      
Ön değerlendirme sonucunda ilk 10'a giren takımların üyeleri ve danışman öğretmeni, bağımsız ve alanında uzman isimlerden oluşacak final jürisine kampanyasını sunacak.
      
Final sunumları ve ödül töreni, ön değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, mayıs ayı içinde belirlenecek bir günde yapılacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)