adscode
adscode

Maliye, Maliye Mezununu Almıyor

ATAMA BEKLEYEN 400 BİN İİBF' LİNİN İSTEĞİ

Maliye, Maliye Mezununu Almıyor
Eğitim
İİBF Yani İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İşletme, iktisat, maliye kamu yönetimi vb.) Maliye Bakanlığının 4001 kodundan GİH kadrolarına memur alımı yapmasından dolayı mağdur.

İİBF mezunları üniversitede maliye, iktisat, kamu maliyesi, hukuk gibi dersler görüyor, sırf maliye gibi kurumlarda hizmet vermek için ama Maliye Bakanlığı 2013 yılında aldığı anlaşılması güç bir kararla İİBF kodları yerine 4001 kodundan memur alımı yapmaya başladı. Bu da 2014 Kpss' ye giren 400.000 İİBF mezununu zor durumda bıraktı.

Sonuç itibari ile İİBF kadrolarına bu konuda eğitim görmemiş alakasız bölümlerden memur alınmaya başladı. Bu durum Osmanlı devletinin son zamanlarındaki ulemanın bozulmasına benzetebiliriz. Eğer buna bir dur denilmezse kurum zor durumlar yaşayabilir.

DİĞER BAZI KURUMLAR DA ANLAMSIZ BİR ŞEKİLDE GİH KADROLARINA 4001 DEN ALIM YAPIYOR

KREDİ YURTLAR KURUMU: 2012 yılından önce İİBF kodlarından alım yaparken 4001 den alım yapmaya başladı

SOSYAL SİGORTALAR KURUMU: İİBF kodlarından alım yaparken önlisans bölümlerinden de alım yapmaya başladı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI: Gih kadrolarının tamamına önlisanstan alım yapıyor.

İŞKUR: Gih kadrolarına 4001 den alım yapıyor

SONUÇ: GİH kadroları adı üstünde genel idare hizmetleridir. Bu bakımdan bu kadrolar için nitelik aranması gerekmektedir. Bir İİBF mezunu tarih öğretmeni ya da bir bilgisayar mühendisliği kadrosuna atanamaz. Böyle olunca mantık olarak bir GİH kadrosuna da öğretmenin ya da mühendisin atanması mantıksız bir durumdur. İİBF mezunlarına verilen kadrolar son yıllarda daha da azaltıldı. Son olarak kasım 2014 de 400 bin kişiye 199 kadro verilerek adeta İİBF mezunlarıyla dalga geçildi.

ATAMA BEKLEYEN 400 BİN İİBF' LİNİN İSTEĞİ
Başta maliye bakanlığı olmak üzere kurumların GİH kadrolarına İİBF kodlarından tercih yapılması gerekmektedir. Eğer bu yanlış gidişat devam ederse İİBF mezunlarının sayısı katlanarak artacak ve içinden çıkılmaz bir duruma gelecektir. Yani Maliye Bakanlığının maliye okuyanı kabul etmemesi saçma bir durumdur. Hükümet bu durumu acilen halletmeli, keza söz konusu 400 bin kişi ve aileleridir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)