adscode
adscode

Mayıs ayında en çok eleman Turizm-Otelcilik sektöründe arandı

Yenibiris.com mayıs ayı istihdam raporunu açıkladı. Buna göre Turizm-Otelcilik, Yapı-İnşaat sektörünü geçerek en çok iş ilanı veren sektör oldu.

Mayıs ayında en çok eleman Turizm-Otelcilik sektöründe arandı
Türkiye'den Haberler

İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, işverenlerin ilanları ve iş arayanların başvuruları doğrultusunda, mayıs ayını kapsayan bir istihdam raporu hazırladı. Rapora göre nisan ayındaki eleman arayışını yaklaşık yüzde 3 oranında artıran Turizm-Otelcilik, geçtiğimiz ay ilk sıradaki Yapı-İnşaat sektörünü geçerek mayıs ayının birincisi oldu. Onu Eğitim sektörü izledi.
 
EN ÇOK YAYINLANAN İLAN SEKTÖRÜ ORAN
TURİZM-OTELCİLİK 11%
EĞİTİM 9%
YAPI-İNŞAAT 8%
PERAKENDECİLİK-TOPTANCILIK 7%
ÜRETİM-İMALAT 6%
SAĞLIK-TIP 6%
TEKSTİL 5%
GIDA 5%
BİLİŞİM 5%
HİZMET 4%
 
İstanbul önde
Turizm-Otelcilik sektöründeki firmalar bu dönemde en çok resepsiyonist, garson, bellboy, satış temsilcisi, kat hizmetleri görevlisi pozisyonlarında eleman alımı yapıyor. Alımlarda en az 2 yıl deneyim, vardiyalı sistemde çalışabilme ve İngilizce bilme kriterleri öne çıkıyor. Sektördeki firmaların en çok işe alım gerçekleştirecekleri şehirlerin başında İstanbul geliyor. İstanbul’un ardından Antalya, Bodrum, Ankara ve İzmir en hareketli şehirler olarak sıralanıyor.         
 
En çok Satış Temsilcisi aranıyor
Mayıs ayında yayınlanan ilanlarda geçtiğimiz ayda olduğu gibi en fazla eleman arayışı satış temsilcisi pozisyonunda oldu. Satış temsilciliğini muhasebe elemanı takip etti.  Üçüncü sırada ise satış temsilcisine benzer olarak müşteri temsilcisi yer aldı.
 
YAYINLANAN İLANLARDAKİ POZİSYON ADI ORAN
SATIŞ TEMSİLCİSİ 18%
MUHASEBE ELEMANI 13%
MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ 8%
SEKRETER 7%
RESEPSİYONİST 7%
YÖNETİCİ ASİSTANI 7%
ÇAĞRI MERKEZİ ELEMANI 6%
MAKİNE MÜHENDİSİ 6%
KASİYER 6%
İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ 5%
 
En çok başvuru Bankacılık-Finans sektörüne
İş arayanların mayıs ayında en çok başvuru yaptığı sektör, nisan ayında olduğu gibi yine Bankacılık-Finans sektörü oldu. Onu, Yapı-İnşaat sektörü izledi. Nisan ayında ikinci sırada olan Perakendecilik-Toptancılık sektörünün ise mayıs ayında beşinci sırayı aldığını görüyoruz.
 
EN ÇOK BAŞVURU ALAN SEKTÖR ORAN
BANKA-FİNANS 12%
YAPI-İNŞAAT 8%
EĞİTİM 8%
TURİZM-OTELCİLİK 7%
PERAKENDECİLİK-TOPTANCILIK 7%
HİZMET 5%
BİLİŞİM 5%
SAĞLIK-TIP 4%
MEDYA 3%
GIDA 3%
 
En çok başvuru alan pozisyon Satış Temsilcisi
İş arayanlar nisan ayında olduğu gibi mayısta da en çok Satış Temsilciliği ilanlarına başvuru yaptı. Başvurularda Muhasebe Elemanı ilanları ikinci sıradaki yerini korurken, Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi pozisyonu üçüncü sıraya yerleşti.
 
EN ÇOK BAŞVURU ALAN POZİSYON ADI ORAN
SATIŞ TEMSİLCİSİ 14%
MUHASEBE ELEMANI 9%
ÇAĞRI MERKEZİ MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ 5%
GÜVENLİK GÖREVLİSİ 4%
SEKRETER 4%
KASİYER 4%
İNŞAAT MÜHENDİSİ 4%
İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ 4%
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI 3%
ŞOFÖR 3%
 
İstanbul liderliğe devam ediyor
İstanbul, Yenibiris.com verilerine göre mayıs ayında yine hem en çok ilan yayınlanan hem de en çok başvuru yapılan il olma özelliğini korudu. İş arayanlar İstanbul’dan sonra en çok Ankara ve İzmir’deki işlere başvuru yaptı.
 
Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özörnek mayıs ayı istihdam verileri ile ilgili olarak, “Tatil sezonunun yaklaşmasıyla beraber Turizm-Otelcilik sektörü işe alımlarda öne çıktı. Sektördeki eleman arayışında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre biraz daha fazla artış söz konusu. Son yıllarda İstanbul’da da güney illeri ile benzer oranda eleman arayışı olduğunu görüyoruz.” değerlendirmesini yaptı.
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)