adscode
adscode

MEB Özür Grubu Atamalarında Hangi Tarih Baz Alınmalı?

Özür atamalarına başvuru tarihi olarak 31 Ocak 2014 tarihinine kadar adaylıkları kaldırılacak olma kıssası yüzünden birçoğu mağdur olacaklar ve eşlerinden bir kaç günden dolayı ayrı kalacaklar.

MEB Özür Grubu Atamalarında Hangi Tarih Baz Alınmalı?
Eğitim
Özür atamalarına başvuru tarihi olarak 31 Ocak 2014 tarihinine kadar adaylıkları kaldırılacak olma kıssası yüzünden birçoğu mağdur olacaklar ve eşlerinden bir kaç günden dolayı ayrı kalacaklar.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2014 Şubat Özür Grubu atama planını yaparken 2012 yılının şubat ayında yaptığı atamayı unuttuğunu söyleyebiliriz. Doğrusu o kadar bürokrat ve grup başkanı gelip giderken geçmişe dönük iş ve faaliyetlerin unutulması da normal diyebiliriz fakat 2012 yılında atanan öğretmenlerden askeri öğretmen olup tekrardan görev başı yapan öğretmenler bu unutkanlıktan dolayı mağdur oluyorlar bunu da hatırlatıp konuya değinmek istiyoruz.

Bilindiği üzere 03 Şubat 2012 yılında açıklaanan sonuçlarına göre 15.934 kişi Türkiye’nin çeşitli yerlerine öğretmen olarak atanmışlardı ve 6 şubat 2012 pazartesi tarihinden itibaren görev başı yapmışlardı neredeyse hepsinin adaylıkları da 6 şubat 2013 tarihinden itibaren kaldırıldı.Bir de Vatani görevini yapmaya giden öğretmenler vardı ki onların adaylıkları ne yazık ki hala kaldırılmadı.Askeri öğretmenlerin adaylıkları en erken 6 şubat 2014 tarihinden itibaren kaldırılacak Bir sene askeri öğretmen olarak görev yaptıkları için ancak 6 Şubat’dan sonra adaylıkları kaldırılacak.


  2014 Şubat Özür Grubu atama duyurusunun 3. Maddesine baktığımızda ise 31 ocak tarihine kadar adaylıkları kaldırılacak olanların atamalara başvurabilecekleri yazılı.Bu tarihi hangi kısaslara göre belirlediklerini bilmiyoruz ama şunu belirtmek isteriz  ki birkaç günden dolayı bu arkadaşları mağdur etmemek gerekir.Sonuçta bu arkadaşlar 2 yıldır öğretmenler;hatta askerlik vazifelerini  bile öğretmen olarak  yapmışlar.Sonuçta vatani görevlerini yapmışlar.Askeri öğretmenlik bu öğretmen arkadaşlar için cezalandırıcı olmamalı.

  Bakanlık atamalara başvuruya esas tarihi olarak 28 şubat 2014 tarihini baz almalı. Bakanlık yetkililerinin,bu değişiklik ile hiçbir şey kaybetmeyeceğini hatırlatarak,aile bütünlüğünü sağladıkları için öğretmenlerin dualarını alacaklarını belirtebiliriz.Bu yüzden 2014 Şubat Özür Grubu atama duyurusunun 3. Maddesini aşağıdaki gibi değiştirilmesini tavsiye ediyoruz.

******2014 Şubat Özür Grubu atama duyurusu
3.  Başvuru  yapacak  öğretmenlerde ,  sağlık   durumu  özrüne bağlı  yer  değiştirmeler hariç, Devlet memurluğu ve  öğretmenliğin  her ikisinde de adaylıklarının kaldırılmış veya 28 Şubat   2014 tarihi  itibarıyla kaldırılabilecek durumda  olması şartı birlikte aranacaktır.*******  

  Mağduriyeti yaşayan öğretmen arkadaşların yaşadıklarını bakanlık yetkililerin de duyması gerektiğini düşünerek kendi yazılarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.  

****Bizlerin özür durumuna bağlı yer değiştirmesi için çok uğraştınız teşekkürler Sedat Bey .Ben 2012 Şubat döneminde atandım aynı yıl Agustus ayında askere gittim ve görev yaptığım okula asker öğretmen olarak görevlendirildim.Şuan aynı okulda göreve devam ediyorum.Stajyerliliğimin 6 Şubat 2014 kalkacağı için sadece 6 günden dolayı bu yer değiştirmeden yararlanamıyorum ve benim durumumda olan çok az sayıda kişi var. Bu eş durumundan faydalanmak için ne yapmalıyım. Hangi birimle görüşmeliyim. Lütfen bu konuda yardımcı olun. sadece 6 günden dolayı bu eş durumundan yararlanamamak gercekten çok üzücü eger yardımcı olursanız gercekten çok memnun olurum Sedat bey

*****İyi akşamlar şubat 2012 de atandım ve 1 yıl asker öğretmenlik yaptım...eş özür durumu yapılacak ocakta ve adaylığım şubat 9 da kalkacak 9 gün yüzünden ben eş atamasına basvuramayacağım...2012 şubatta atananlar mağdur oldu

*****Sedat hocam 7 şubat 2012de atandım 1 yıl askerlik 7 şubat 2014te adaylığım kalkıyor.Meb bizi unuttu ne olur tanıdığınız varsa bizi mağdur etmesinler yardımcı olun sesimizi duyuramıyoruz kimseye. Ailemin parçalanması kimsenin umrunda değil.Son bir umutla yardımlarınızı bekliyorum hocam. Ne olur takipçisi olunuz. Psikolojik olarak çöktük istifa edecek duruma geldim aile diye birşeyim kalmadı inanın. Tek umudumuz sizsiniz.Elim kolum bağlı 1,5 yıldır eşimden 1300 km uzakta kaldım.Sadece 7 gün için.
 
 Arkadaşların isteği aslında zor bir şey değil tek bir söze bakıyor;bakanlık yetkilileri atamaya esas tarih olarak;28 şubatın baz alındığını belirten bir duyuru daha yapıp  2 senedir öğretmen olan arkadaşları mağdur etmemek.
 
Sedat DEGER
https://twitter.com/sedatdeger09
turkiyeegitim.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)