adscode
adscode

MEB'de aslan payı imam hatiplere

2014 yatırımları için toplam 2 milyar 863 milyon lira ayıran MEB, bu bütçenin 1 milyar 75 milyonunuyla 109 yeni imam hatip lisesi yapacak.

MEB'de aslan payı imam hatiplere
Eğitim
AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU/Milliyet

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), 2014 yılı için hazırladığı yatırım programı tartışma yarattı. Bakanlığın bu yıl başlayacağı yatırımlar için toplam bütçe 2 milyar 863 milyon olarak belirlenirken, bu bütçenin 1 milyar 75 milyon'u imam hatip liselerine ayrıldı. Bu yıl 56 ilde 109 yeni imam hatip lisesinin inşaatına başlayacak bakanlık, Bakan Nabi Avcı'nın memleketi olan Eskişehir'de de bir uluslararası imam hatip lisesi yapacak. Geçtiğimiz kasım ayında 100. Yılında İmam Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumu'nda konuşan dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "İmam hatip liselerine devletin bütçesinden ayrılan pay devede kulak kadar" demişti. MEB, 2014 yılı için yatırım programı hazırladı. Programda 2014 yılında devam eden yatırım projeleri ile bu yıl inşaatına başlanacak projeler ve tutarlarına yer verildi. Projeler arasında tüm lise türleriyle özel eğitim okulları, öğrenci pansiyonları, rehberlik ve araştırma merkezleri ve halk eğitim merkezleri yer aldı. Bu yıl içinde yapımına başlanacak tüm projeler için toplam 2 milyar 863 milyon 500 bin TL'lik bütçe belirleyen bakanlık, en büyük payı 1 milyar 71 milyon 500 bin TL ile imam hatip liselerine ayırdı. İmam hatiplere ayrılan ödenek, fen liseleri, Anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, Anadolu öğretmen liseleri, genel liseler, Anadolu liseleri, Anadolu meslek liseleri, kız meslek liseleri, Anadolu turizm ve otelcilik meslek liseleri, ticaret liseleri ve sağlık meslek liseleri için ayrılan toplam bütçeden daha fazla oldu.

56 ilde 109 okul yapılacak

Yatırım programı kapsamında 56 ilde 109 imam hatip lisesi daha açılacak. Bunların 86'sı düz imam hatip, 23'ü Anadolu imam hatip lisesi olarak planlanacak. 2014 yılında en çok imam hatip 5'er okul ile Antalya, Erzurum ve Konya'ya yapılacak. Program kapsamında Bakan Avcı'nın memleketi olan Eskişehir'e de bir uluslararası imam hatip lisesi inşa edilecek. Şu anda Kayseri, İstanbul ve Konya'da yabancı uyruklu öğrencilerin okuduğu 3 uluslararası imam hatip lisesi bulunuyor. Halen bu okullarda 80 ülkeden 551 öğrenci öğrenim görüyor. 2014 yılında yapımına başlanacak okullarla birlikte toplam 2 bin 517 imam hatip lisesi dersliği daha milli eğitim sistemine dahil edilecek.

Bozdağ, ayrılan pay 'devede kulak' demişti

Geçtiğimiz kasım ayında 100. Yılında İmam Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumu'nda konuşan dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "İmam hatip liselerine devletin bütçesinden ayrılan pay devede kulak kadar. İmam hatiplere siyasal rüzgar nereden eserse essin okullar yoluna devam edecek. Bu kurumların yasak olan orta kısımlarını açtık, katsayısı kaldırdık, bu iklimi kalıcı kılmak içim mücadeleye ihtiyacımız var. Birgün inşallah Türkiye'nin imam hatipli cumhurbaşkanı olacak" demişti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)