adscode
adscode

MEB'e öğretmen bakan talebi!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 03.07.2018 tarihinde saat 21:00’da twitter’da #MEBeÖğretmenBakan hashtag çalışması başlattı.

MEB'e öğretmen bakan talebi!
Eğitim
Bu süreçte Türk Eğitim-Sen; eğitimin ve eğitimcilerin sorunlarını bilen, eğitim çalışanlarına güven telkin eden, okulu, öğrenciyi, veliyi yani okul ortamını tanıyan, kısacası tebeşir tozu yutmuş olan bir Milli Eğitim Bakanı istediklerini belirterek; twitter’da #MEBeÖğretmenBakan hashtag çalışması başlattı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 03.07.2018 tarihinde saat 21:00’da twitter’da #MEBeÖğretmenBakan hashtag çalışması başlattı. Kısa sürede binlerce twitin paylaşıldığı çalışma, Türkiye gündeminde 2’inci sıraya yerleşti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, MEB’i tüm teşkilatları ile birlikte yönetme iradesini ortaya koyabilen; sendika, vakıf, cemiyet gibi yapılara MEB idaresinin peşkeş çekilmesini haysiyet meselesi kabul eden bir yönetim anlayışı istediklerini kaydetti.

Geylan paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

“Nasıl bir Milli Eğitim Bakanı? sorusunun cevabı: ‘Öğretmen bir Bakan’ olmalıdır sanırım. Yaklaşık 1 milyon öğretmene sahip bir kurum olan #MEBeÖğretmenBakan atanmalıdır. ‘Tebeşir tozu yutmak’ derler ya..; İşte öyle bir şey!

Eğitim çalışanlarını tanıyan, onlara samimiyetle değer veren, Öğretmen idareci, öğretmen öğrenci, öğretmen veli ilişkisini bilen, Eğitimin asli uygulayıcısı olan öğretmenle eğitimi düze çıkarırız. Onun için #MEBeÖğretmenBakan

‘Bu öğretmenler koskoca bakanlığı idare edecek beceriden yoksundur; ben geldim hepinizi kurtaracağım’ anlayışının hakim olmaması için #MEBeÖğretmenBakan atanmalıdır.

Siz bir şey bilmezsiniz, ben bu işin kitabını yazdım, ben kurgularım siz uygularsınız takıntısıyla muhatap olmamak için #MEBeÖğretmenBakan atanmalıdır.

Öğretmeni eğitimin asli unsuru kabul eden, öğretmenin itibarını önemseyen bir yönetim anlayışının hakim olması için #MEBeÖğretmenBakan atanmalıdır.

Öğretmeni, öğrenciyi, okulu tanıyan; akademik ya da ideolojik fantezilerini ‘eğitimde reform’ diye dayatmayan bir tutumun hakim kılınması için #MEBeÖğretmenBakan atanmalıdır.

Bakanlığı tüm teşkilatlarıyla birlikte tam anlamıyla yönetme iradesini ortaya koyabilen; sendika, vakıf, cemiyet gibi yapılara MEB idaresinin peşkeş çekilmesini haysiyet meselesi kabul eden bir yönetim anlayışı için #MEBeÖğretmenBakan atanmalıdır.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)