adscode
adscode

Merakla beklenen 2016 TRT sınav sonuçları duyuruldu

TRT sınav sonuçları belli oldu. Kamera Asistanı, Stajyer Muhabir ve Spiker, Yapım ve Yayın Elemanı, Yardımcı Prodüktör olmak isteyenlerin bekledikleri TRT sınav sonuçları adayların erişimine açıldı.

Merakla beklenen 2016 TRT sınav sonuçları duyuruldu
Sınavlar
Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'nun Stajyer Spiker, Stajyer Muhabir, Yardımcı Prodüktör, Kamera Asistanı, Yapım ve Yayın Elemanı, Teknisyen, Yönetim Hizmetleri Uzman Yardımcısı ve Mali Denetçi Yardımcısı unvanlarında toplam 380 personel alımı için gerçekleştirdiği TRT yazılı sınav sonuçlarında heyecanlı bekleyiş bir süredir devam ediyordu.

14 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilen TRT yazılı sınav sonuçlarını belli oldu.


TRT'nin Kamera Asistanı, Stajyer Muhabir, Stajyer Spiker, Yapım ve Yayın Elemanı, Yardımcı Prodüktör alımı için gerçekleştirdiği TRT sınav sonuçları açıklandı.


Yazılı sonuçların açıklanmasıyla mülakata girmeye hak kazananların listesi belli oldu. Listeler TRT'nin resmi internet sitesi üzerinden paylaşıldı.

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MALİ DENETÇİ YARDIMCISI YAZILI SINAV SONUÇLARI

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİM HİZMETLERİ UZMAN YARDIMCISI YAZILI SINAV SONUÇLARI

TRT SINAV SONUÇLARI KAZANANLARIN LİSTESİ


TRT SINAVI DEĞERLENDİRMESİ VE BAŞARI SIRALAMASI

TRT sınavlarına ilişkin değerlendirmeler 100 puan üzerinden yapılır. Her bir sınav şeklinden en az 70 puan almış olma şartı aranır. Söz konusu sınavlarda alınan puanların ortalaması genel başarı sırasını belirler. En yüksek ortalamadan başlayarak atama yapılacak olup, ilan edilen boş kadro sayısı kadar aday giriş sınavını başarmış sayılır. Diğer adaylar için 70 ve üzeri puan almış olmak söz konusu kadroya atanmak için kazanılmış hak sayılmaz. Atama yapılacak boş kadro sayısı kadar yedek liste ilan edilebilir. Kurumsal hizmet ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılabilir. Yedek listenin hakları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren birinci yılın sonunda, bu sürenin bitiminden önce aynı kadro unvanına yönelik yeni bir sınav yapılması halinde bu sınavın ilan edildiği tarihte sona erer.

İTİRAZ

Adaylar, sınav sorularına, uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarı ile sınav sonuçlarının www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren; Stajyer Spiker, Stajyer Muhabir, Yardımcı Prodüktör, Kamera Asistanı, Yapım ve Yayın Elemanı ile Teknisyen kadro unvanları için 7 (yedi) gün içerisinde, Yönetim Hizmetleri Uzman Yardımcısı kadro unvanı için 7 (yedi) gün içerisinde ve Mali Denetçi Yardımcısı kadro unvanı için 10 (on) gün içerisinde dilekçe ile doğrudan TRT’ye yapacaklardır. TRT bu itirazları toplu olarak ÖDSGM’ye gönderecektir.

Adayların itirazları;

Stajyer Spiker, Stajyer Muhabir, Yardımcı Prodüktör, Kamera Asistanı, Yapım ve Yayın Elemanı ile Teknisyen kadro unvanları için en geç 30 (otuz) gün içerisinde, Yönetim Hizmetleri Uzman Yardımcısı kadro unvanı için 7 (yedi) gün içerisinde, Mali Denetçi Yardımcısı kadro unvanı için en geç 20 (yirmi) gün içerisinde sonuçlandırılarak adaylara bildirilecektir.

Adaylar, sınav uygulamasına, sınav sorularına ve sınav sonuçlarına yönelik itiraz başvurularını MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile 20 TL ( Yirmi Türk Lirası KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekont/ATM işlem fişi ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T. C. kimlik numarası, imza, adres ve dekontu olmayan dilekçeler ile faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. İtirazlarda, itiraz dilekçelerinin kurum kayıtlarına girdiği tarih esas alınacak olup, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)