adscode
adscode

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Her kurum kendi içindekileri temizleyecektir

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Her kurum, milli eğitimi, emniyeti, silahlı kuvvetleri, yargısı kendi içinde aklını, fikrini, vicdanını başka yere teslim etmiş, insan olmaktan çıkmış yapıları dışarı koyacaktır."

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Her kurum kendi içindekileri temizleyecektir
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: - "Her kurum, milli eğitimi, emniyeti, silahlı kuvvetleri, yargısı kendi içinde aklını, fikrini, vicdanını başka yere teslim etmiş, insan olmaktan çıkmış yapıları dışarı koyacaktır. Bünyedeki zararlı unsurlar ayıklandığında bünye daha sağlam hale gelecektir"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, her kurumun, kendi içinde aklını, fikrini, vicdanını başka yere teslim etmiş, insan olmaktan çıkmış yapıları bertaraf etmesi gerektiğini belirterek, "Bünyedeki zararlı unsurlar ayıklandığında bünye daha sağlam hale gelecektir." dedi.

Sivas'ın Doğanşar ilçesinde vatandaşlara hitap eden Yılmaz, darbe girişimi karşısında halk direnmeseydi Türkiye'nin karanlık bir tehlikeye gireceğini söyledi.

Zara ilçesine geçen Yılmaz, darbe girişimi gecesinde milletin vatanına, milletine, demokrasisine, milli iradesine sahip çıktığını vurguladı. Bu milletin her türlü övgüyü hak ettiğini dile getiren Yılmaz, "Üç haftayı geçti. Pazar günü İstanbul'da yapılacak mitingle bu demokrasi nöbetleri bir nihayete erecek. Cumhurbaşkanı'mız, Başkomutan, 'Milleti savunmak için vatandaşa bir daha iş düştü' diye çağrı yaptığında hiç şüphemiz yoktur ki eksiksiz olarak bu demokrasi nöbetine yeniden milletimiz devam edecektir." diye konuştu.

Bakan Yılmaz, Türkiye'nin 15 Temmuz'dan sonra daha da güçlendiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşbirlikçileri, ihanet şebekelerini inşallah bu süreçte adalete teslim edeceğiz. Bu ülkenin yerli değerleri hiçbir zaman bağışık olmamış. Her kurum, milli eğitimi, emniyeti, silahlı kuvvetleri, yargısı kendi içinde aklını, fikrini, vicdanını başka yere teslim etmiş, insan olmaktan çıkmış yapıları dışarı koyacaktır. Bünyedeki zararlı unsurlar ayıklandığında bünye daha sağlam hale gelecektir. Türkiye, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür, daha güçlü olacaktır. Bir başka güçlü yanımız daha var, o da bu milletin CHP'lisi, MHP'lisi AK Parti'lisi, HDP'lisi dahil olmak üzere zor dönemlerde milli irade, ülke, vatan, bayrak söz konusu olduğunda bir araya gelmesi. Eğer söz konusu vatansa, bayraksa gerisi teferruattır denildiğini yaşayarak gösterdi."

- "Yarınımız bu günden daha parlak olacak"

Türkiye'nin yedi düvele gücünü göstereceğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da siz galip geldiniz. Tankı, topu, uçağı, helikopteri püskürtünüz. Neyle püskürtünüz, ne tankınız, topunuz ne de silahınız vardı. Ama haklı bir davanız vardı. Ölümden korkmayan, memleket kadar büyük yürekleriniz vardı. Allah'a şükürler olsun ki bu milletin mensubuyuz. Yarınımız bu günden daha parlak, daha güzel olacak. Bundan sonra bize düşen iş, daha çok çalışmak. Dün bir çalışıyorsak bugün iki çalışacağız. Aramızda kırgınlıklar varsa bunları unutacağız. Birbirimizin iyiliklerini söyleyeceğiz. Aramızdaki sevgiyi artıracağız. Geçmiş kırgınlıkları bir tarafa bırakacağız. Şimdi nerede toplandık, bu vatanın, bayrağın altında toplandık. 'Yolumuz sevgi, kardeşlik, birlik yolu' diyeceğiz. Biz bir olursak beraber olursak hiç kimse bizi alt edemez. Çünkü inanan insandan daha büyük bir güç, daha büyük bir silah yoktur. Bunu 15 Temmuz'da bütün yedi düvele bu aziz millet gösterdi."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)