adscode
adscode

Mucize Filmini Her Yaştan İnsan İzleyebilir

Mucize filminin konusu Mahir isimli öğretmenin İzmir’den doğu illerinden birine tayini ve sonrasında yaşadıkları ele anlatılsa da, filmde asıl işlenen tema engelli adayı insanların engelleri insanlara…

Mucize Filmini Her Yaştan İnsan İzleyebilir
Türkiye'den Haberler
Mucize filminin konusu Mahir isimli öğretmenin İzmir’den doğu illerinden birine tayini ve sonrasında yaşadıkları ele anlatılsa da, filmde asıl işlenen tema engelli adayı insanların engelleri insanlara karşı nasıl davrandığı işlenmiştir. Bir öğretmenin bir bir kişiyi, bir aileyi veya bir toplumu zincirleme olarak değiştirebildiği bu filmde görülmüştür. Mucize filminde Mahir öğretmen ailesi ve çocuklarını geride bırakıp zor olan bir yolu seçmiştir.

Geri dönme fırsatına sahipken o kalmayı tercih etmiştir. Üstüne üstlük kendi cebinden okul yaptırıyor ve kızları okula göndermeyip onlara mal gözüyle bakan zihniyeti yıkmaya çalışıyor. Mucize film izlerken Aziz karakteri başlarda köyün delisi gibi bir imaj vermektedir ve Mahir öğretmen de kendisinden korkmaktadır. Ancak zamanla Mahir öğretmen ve Aziz dost oluyorlar. Mahir öğretmen ona okuma yazma öğretiyor. Filmin geneli Aziz’in diğer erkek kardeşleri için annelerinin kız isteme adetleri esprili bir dille anlatılıyor ve Aziz’in kendini normal bir birey olarak kabul ettirmeye başladığı bir dönemde başına talih kuşu konuyor. Filmin ilerleyen sahnelerinde Aziz için kız istemeye gidiliyor ve evleneceği kız, abilerinin eşlerinin aksine çok daha güzel. Ancak bu hem Aziz için Hem de eşi için tam bir kabusa dönüşüyor. Aziz’in durumu ve eşinin güzelliği köy halkı tarafından çekilemeyince onlar da çareyi kaçmakta buluyor.

Mucize izleyen insanlar filmin konusunu kısa süre içerisinde kavrayabilir. Mahsun Kırmızıgül imzalı film, büyük gişe başarısı yakalamıştır. Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelere karşı verilen mücadelenin filmde ön plana çıkarılması olaya duygusal bir boyut kazandırmıştır. Bizim ülkemizde özellikle doğu bölgelerinde böyle zihniyetlerin devam ediyor olması Mahsun Kırmızıgül’ün bu filmi çekmesinde etkili olmuştur. Sizde Mucize filmini henüz izlemediyseniz yapmanız gereken tek şey, internet yoluyla film izlenen siteleri ziyaret etmektir. Çoğu web sayfasının kaliteli yayın yapmadığını düşünürsek, görüntü kalitesi iyi olan bir film sitesini ziyaret etmenizde yarar var. Bu nedenle belli başlı bazı siteler sizin Mucize filmini izlemenize yardımcı olur. Mucize filmini henüz izlemeyen insanlar için tam da izleme vakti. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)