adscode
adscode

Nuri Alço öğrencilere ‘hijyeni’ anlattı!

İzmir'e gelen tanınmış sinema sanatçısı Nuri Alço, Konak Sakarya İlköğretim Okulu'nda 'hijyen' konulu derste öğrencilerle buluştu...

Nuri Alço öğrencilere ‘hijyeni’ anlattı!
Özel Eğitim

 

Alço, "Senin boyun niye bu kadar uzun?" diye soran bir öğrenciye, "Ben çocuk yaşlarda çok süt içtim. Ellerimi yıkamayı ihmal etmedim. Spor da yapdığım için böyle uzun boylu ve sağlıklı oldum" yanıtını verdi.

 

Yıllardır beyaz perdede ve televizyon dizilerinde kötü karakterleri canlandıran oyuncu Nuri Alço, bu kez Konak Belediyesi ve Bulaşıcı Hastalıklar Derneği tarafından, Sakarya İlköğretim Okulu'nda verilen 'hijyen' konulu eğitime katıldı. Öğrencilerle birlikte derse giren Alço ilgi odağı oldu. Derste hijyenin önemini anlatan Alço, "Senin boyun niye bu kadar uzun?" diye soran bir öğrenciye, "Ben çocuk yaşlarda çok süt içtim. Ellerimi yıkamayı ihmal etmedim. Spor da yapdığım için böyle uzun boylu ve sağlıklı oldum" diye yanıt verdi.

 

Nuri Alço, çocuklarda temizlik bilincini geliştirmek amacıyla çekilecek bir reklam filminde seve seve oynayabileceğini söyledi. Bu filmin CD'lere kaydedilip okullarda dağıtılabileceğini kaydeden Alço, "Sanatçıların söyledikleri örnek olur, sözleri dinlenir" dedi.

 

Eğitim kapsamında, Ekin Tiyatrosu oyuncuları da çocuklara temizlik konululu kısa bir oyun sergiledi. Dr. Şükran Köse ise çocuklara hijyen için yapmaları gerekenleri anlattı. Etkinlik kapsamında öğrenilere temizlik konusunda bilinçlenmelerini sağlayacak broşürler ve sabun dağıtıldı. Çocuklar sağlık taramasından da geçirildi.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)