adscode
adscode

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu 10. Akademik Yılına Başladı

​Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu'nun 10. Akademik Yılı, Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu 10. Akademik Yılına Başladı
Üniversite
Törende, bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Yılın Yeşil Beyni Yarışması"nın ödülleri de sahiplerini buldu

PROF. DR. TURGUT TÜMER: "MEZUNLARIMIZIN BAŞARILARI İLE GURUR DUYUYORUZ "

Açılış töreninde bir konuşma yapan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer, 10. akademik yılına başlayan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu'nun 15 lisans ve 3 lisansüstü programa kayıtlı öğrenci sayısının İngilizce Yeterlik Sınavı ve Ek Yerleştirme sonuçlarına bağlı olarak 2 bin 500'e yaklaşmasını beklediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Geride bıraktığımız 9. akademik yılda verdiğimiz 179 mezun ile birlikte mezun sayımız 902'ye yükseldi. Mezuniyeti üzerinden 6 ay geçen ve geri bildirimde bulunan 709 mezunumuzun yüzde 90'ı bir işte çalışıyor ve/veya yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam ediyor, yüzde 10'u askerliğini yapıyor, iş arayışına devam ediyor ya da lisansüstü kabul aşamasında. Mezunlarımızın iş ve lisansüstü eğitimlerinde gösterdikleri başarılar ile gurur duyuyoruz".

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ ARTIYOR

Bu yıl bir önceki yıla oranla iki katından fazla artan yeni uluslararası öğrenci kayıtları ile uluslararası öğrenci sayısını yüzde 15'e çıkarma hedefine önemli ölçüde yaklaşıldığını belirten ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer, T.C ve KKTC dışında 27 ülkeden yaklaşık 300 lisans, 25 lisansüstü öğrencilerinin olduğunu, uluslararası öğrencilerin başarı grafiğinin giderek yükseldiğini, yaklaşık üçte birinin şeref ve yüksek şeref listesine girdiğini söyledi.

Konuşmasında ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu'na bu yıl yeni katılan öğrencilere de seslenen Prof. Dr. Turgut Tümer, şöyle dedi:

"ODTÜ, öğrencilerine kendilerini keşfettikleri ve geliştirdikleri bir ortam sunar. Yıllardır Ankara'da mezunlara bu formasyonu kazandıran eğitim ortamının aynısı, Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda da sizlere sunulmaktadır. Eğitim-öğrenim kazanımları Ankara'da hangi ölçütlerle değerlendiriliyor ise burada da aynı ölçütlerle değerlendirileceksiniz. Bunu bir prensip olarak bugüne kadar titizlikle uyguladık, bundan sonra da uygulamaya devam edeceğiz."

PROF. DR. AHMET ACAR: "ODTÜ DÜNYADA ÜLKEMİZİ EN ÜST SIRADA TEMSİL ETMEKTEDİR"


ODTÜ'nün eğitim, araştırma ve bilgi transferi alanlarındaki başarısının geçen yıl içinde bir dizi uluslararası sıralama sonuçlarına da yansıdığını belirten ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar da yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"QS firmasının ilan ettiği sonuçlarda dünya sıralamasındaki konumumuz bu yıl da yükseldi. Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümümüzün çalışmalarıyla ODTÜ, "Red Dot 2014" sıralamasında Avrupa ve Kuzey Amerika bölgesinin en başarılı 10 üniversitesi arasındaki yerini korudu. Bu yıl Times Higher Education (THE) "World Reputation Rankings 2014" sıralamasında da yine en saygın 100 dünya üniversitesi arasına girdi."

"YILIN YEŞİL BEYİNLERİ" ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Açılış töreninde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Yılın Yeşil Beyinleri" yarışmasının ödülleri de sahiplerini buldu. 17 farklı ülkeden 271 projenin katıldığı yarışmada, liseler kategorisinde Pakistan Karachi Grammar School'dan Daniyal Motan ve Arvin Anoop "Kınkanatlı Böcek Yöntemiyle Su Toplama" başlıklı projesiyle birincilik, Samsun Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi'nden Şevval İlke Güneysu ve Ezgi Nur Benek "Dedemden Torunuma" başlıklı projesi ile ikincilik, Muğla Marmaris Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi'nden Emre Hatay ve Ahmet Özer "ALGAIR Kavram Proje Bildirisi" başlıklı projesi ile üçüncülük ödüllerini aldı.

Üniversite öğrencilerine yönelik Uluslararası Proje Yarışması'nda da Hindistan SAICE'den Pranav Agarwal ve Mukunda Bundredi "Sivrisineğe Karşı Güneş" başlıklı projesi ile birinci, Endonezya Institute Technology'den Bandung Amalia Nur Alifah "Çevre Dostu Diş Macunu İçin İstiridye Kabuğu" başlıklı projesi ile ikinci, Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Ülker İmge Koca ve Aliye Bihter Günay "Vakumlanan Buharlaştırıcıdan Saf Su Üretimi, Biyogaz Sürecinden Temiz Enerji ve Arıtılan Atıktan İyileştirilmiş Kömür Elde Edilmesi" başlıklı projesi ile üçüncü oldular

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ile ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer'in, Kampus'un 10. yılı nedeniyle bugüne kadar görev yapan tüm yöneticilere plaketlerini sunduğu törende, İstanbul Devlet Opera ve Bale Sanatçıları tarafından şan resitali verildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)