adscode
adscode

ODTÜ ÖĞRENCİLERİ NÖRONLARLA TANIŞTI

Türk Nöroloji Derneği, Türkiye Beyin Yılı Projesi kapsamında ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’ndaki öğrencilere nöronlar ve merkezi sinir sisteminin önemi hakkında bilgi verdi

ODTÜ ÖĞRENCİLERİ NÖRONLARLA TANIŞTI
Türkiye'den Haberler
Türk Nöroloji Derneği, Türkiye Beyin Yılı Projesi ile gençlerde beyin hastalıklarıyla ilgili bilinç oluşturmak, korunma ve tedavi imkanları hakkında farkındalığı artırmak için çalışmalar yürütüyor. Dernek tarafından 10 Mart 2014, Pazartesi günü ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları öğrencilerine yönelik “Nöronlar Anlatıyor” eğitimi, düzenlendi. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği’nden Doç. Dr. Ufuk Ergün tarafından gerçekleştirilen eğitime 750  öğrenci katıldı.

Öğrencilere sinir sisteminin temel fonksiyon birimi olan nöronların işleyişi, beynin nasıl çalıştığı ve yapısı hakkında bilgiler veren  Doç. Dr. Ufuk Ergün şunları söyledi; “2014 Türkiye Beyin Yılı Projesi kapsamında nörolojik hastalıklarla ilgili farkındalık oluşturmayı, beyin sağlığını korumayı, nörolojik hastalıklar nedeniyle yükselen ölüm ve sakatlık oranını azaltmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda gençlere yönelik eğitim, bilgilendirme toplantıları, konferans ve paneller düzenlemeyi kendimize misyon edindik. Bu çalışmalara önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz.”

Ayrıntılı Bilgi İçin:
DörtokBersay İletişim – Bersay İletişim Grubu

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)