adscode
adscode

Öğretmenlerin Yer Değiştirme İşlemleri Sıkıntılı

​2014 YILI ÖĞRETMENLERİN İLLER ARASI İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMELERİNE İLİŞKİN DUYURUDAKİ SIKINTILAR:

Öğretmenlerin Yer Değiştirme İşlemleri Sıkıntılı
Eğitim
1- 2011 yılında Van depremi sonrasında 02 Kasım 2011'de sadece Van'a mahsus, 800 öğretmen atandı. 02 Aralık 2011 tarihine kadar göreve başlama imkanı verildi.

3 yıl sonra, 15 Eylül 2014 baz alındığı için bu öğretmenler tayin isteyemiyorlar. Çünkü Van ve Doğu İlleri 4, 5 ve 6. Hizmet alanı kapsamında ve 15 eylül 2014 baz alındığı için bu tarihe takılıyorlar.

2- Her sene olduğu gibi 2011 yılında da kurumlararası atama yoluyla atanan Türkiye genelindeki öğretmenler yazışmalardan kaynaklanan bir gecikme ile bir çok öğretmen 15 Eylül 2011'den sonra göreve başladı. 3 yıl sonra, 15 Eylül 2014 baz alındığı için bu öğretmenler de tayin isteyemiyorlar.
 
 Duyurudaki maddeler ise aşağıda belirtilmiştir.
 
2014 YILI ÖĞRETMENLERİN İLLER ARASI İSTEĞE VE ZORUNLU ÇALIŞMA YÜKÜMLÜLÜĞÜNE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMELERİNE İLİŞKİN DUYURU
Öğretmenlerin, 2014 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri, 06/05/2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği doğrultusunda aşağıda belirtilen açıklamalar çerçevesinde yapılacaktır.
 1- İller arası isteğe bağlı yer değiştirecek öğretmenlerden;
 a) Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar, bu yükümlülüklerini tamamlayanlar veya muaf olanlardan 30 Eylül 2014 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.
 
 b) Birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar ile başvuruların son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olanlar, istemeleri halinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme başvurusunda bulunabilir. Bu kapsamdaki öğretmenlerde bulundukları ilde 3 yıllık çalışma süresi aranmaz; bunlardan tercihlerinden herhangi birine atanamayanlar bulundukları yerde görevlerine devam edeceklerdir.
 
 c) Dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarında görevli zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden 15 Eylül 2014 tarihi itibarıyla bulundukları ilde 3 yılını dolduranlar, il içinde veya iller arasında zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.                                                                                                        
                     

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)