adscode
adscode

'Öğretmenlik herkesin yapabileceği bir meslek değil'

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nın 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği “Türkiye'de Öğretmen Yetiştirme ve Öğretmenlik Mesleği” konulu konferans, ESOGÜ Yabancı…

'Öğretmenlik herkesin yapabileceği bir meslek değil'
Üniversite
TÜRKİYE'DE ÖĞRETMEN YETİŞTİRME VE ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ

Yrd. Doç. Dr. Ümit Özkanal sunumunda geçmişten günümüze ülkemizdeki öğretmen yetiştirme politikalarını anlattı. Fatih Sultan Mehmet döneminde Eyüp ve Ayasofya Medreseleri’nde öğretmenlerin belli bir program dahilinde yetiştirilmesine öncülük eden çalışmalar yapıldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Ümit Özkanal, II. Meşrutiyet döneminde öğretmenliğin herkesin yapabileceği bir meslek olmadığının kabul edildiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Ümit Özkanal, Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere ve öğretmenliğe verdiği önemi “Öğretmenler! Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ordularınız için yalnız zemin hazırladı.

Gerçek zaferi siz kazanacak ve devam ettireceksiniz ve mutlaka başaracaksınız” sözü ile ortaya koyduğunu ifade etti. Eğitim politikalarının hangi iktidar gelirse gelsin değişmemesi ve istikrarlı olması gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Ümit Özkanal ayrıca, eğitim konusunda sürekli yabancı modelleri örnek aldığımızı ancak kendi kültür yapımıza uygun bir eğitim sistemi geliştirmemiz gerektiğini söyledi. Öğretmen adaylarının seçiminde zaman zaman günü kurtarmaya ve niceliğe yönelik yanlış uygulamalar yapıldığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Ümit Özkanal, nitelik açısından ise hep güzel şeyler söylendiğini ancak bunların hayata geçirilmediğini belirterek, öğretmenlik mesleğine bu mesleğe yatkın bireylerin seçilip yetiştirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Sunumu sırasında öğretmenliğin önemini ve güzelliğini anlatan biri yerli diğeri dış kaynaklı iki kısa videonun gösterimini de yapan Yrd. Doç. Dr. Ümit Özkanal, sözlerini tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak tamamladı. Konuşmasının ardından Yrd. Doç. Dr. Ümit Özkanal’a Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pınar Girmen tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.           

                                                                                                                                     
                                          


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)