adscode
adscode

Ölümünün 78. Yılında Başöğretmenimizi Andık!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 78. yılında Türkiye Cumhuriyeti Almanya – Karlsruhe Başkonsolosluğu Toplantı salonunda yapılan törenle anıldı.

Ölümünün 78. Yılında Başöğretmenimizi Andık!
Eğitim
CUMHURİYETİMİZİ VE BAĞIMSIZLIĞIMIZI ATATÜRK’E BORÇLUYUZ!

Açılış konuşmasını ve sunuculuğunu Karlsruhe Eğitim Ataşeliği Genel Koordinatör Öğretmenleri Seyhan Çiçek’in yaptığı ve Genel Koordinatör Öğretmen Emir Narin maharetinde Eğitim Ataşeliği nezaretinde hazırlanan anma programında Başkonsolos Cem Örnekol’un takdimin ardından yaptığı konuşmasında; 15 Temmuz menfur darbe girişimi ve demokratik Cumhuriyetimizin, bağımsızlığımızın  idraki ile alakalı değerlendirmelerde bulunarak, “Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının başlattıkları şanlı Kurtuluş Savaşı mücadelesinin neticesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet etmişlerdir. Bizler de Gazi Mustafa Kemal'in "En büyük eserim" dediği Cumhuriyetimize sahip çıkacağız ve yücelteceğiz. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum” diye kaydetti.

ALMANYA’DA DA MİLLİ ŞUURU OLUŞTURACAK ADIMLAR ATMAMIZ GEREKİYOR!

Ardından kürsüye takdime edilen Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 78. Yıldönümünde minnet ve şükranla anıyor, ruh-i şeriflere rahmet niyaz ediyorum.  Almanya’da yaşayan Türk çocuk ve gençlerinin Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu ve hangi mücadelelere dayandığını bu çerçevede, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini, öngörülerini ve tespitlerini bilmesinde büyük faydalar görüyorum. Atatürk gibi düşünmek ve büyük milletimizin özgüven duygusu ve sabırla milli bağımsızlığı, milli şuura dönüştürecek adımları burada da atmamız için Atatürk’ün ‘Söylevi’ni ve ‘Çankaya Notları’ kitabını çocuklarımıza okutmanızı ve gençlerimizi bu kitapları hediye ederek tavsiye etmenizi öneriyorum” diye konuştu.

TÜRKÇE ŞİİRE TÜRKÇE KİTAP VE BAYRAK HEDİYE EDİLDİ!

Başkonsolosluk çalışanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen anma töreninde Karlsruhe Eğitim Ataşeliği uhdesindeki öğretmenler Esma Kahveci, Hakan Baycal ve öğrenciler tarafından hazırlanan sunumlarla Mustafa Kemal’in yapmış olduğu Kurtuluş Savaşı mücadelesi anlatıldı. Şiirlerin okunduğu törenlerde yabancı devlet adamlarının Atatürk’e hitaben söylemiş olduğu sözler dinleyicilere aktarıldı. Anma programında şiir okuyan öğrencilere Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı tarafından madalya verilerek, Türk Bayrağı ve Türkçe kitap hediye edildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)