adscode
adscode

Önlisans Mezunları 20 Bin Kadro Bekliyor!

Memur olmak isteyen önlisans mezunu adaylar 2015 KPSS merkezi atamalarında 20 Bin Kadro bekliyor.

Önlisans Mezunları 20 Bin Kadro Bekliyor!
ÖSYM

2015-1 Merkezi memur ataması için süreç devam ediyor. DPB’ye kadro bildirimleri devam ediyor. Atama bekleyen ön lisans mezunları merkezi atamada 20 bin kadro bekliyor

Atanmak isteyen adaylar memur olma hayali ile Nisan ayını bekliyor! 

 KPSS memur atama kontenjanları en geç 20 Mart tarihine kadar açıklanmış olacak. Bu atamada net olarak kaç bin atama yapılacağı henüz netlik kazanmadı.

Ön Lisans Mezunları Feryat Ediyor!

2015-Nisan merkezi atamasında Ön Lisans mezunlarına 20 bin kadro talebinde bulunan adaylar sıkıntılarını şöyle belirtiyorlar:

“2014 KPSS’ye776 bin önlisans mezunu girmiştir.Kasım ayında 776 bin memur adayına 770 kadro açılması bizleri üzmüştür. Bizler 2014 KPSS sınavına büyük umutlarla girdik Yüksek puanlar almamıza rağmen yetersiz kadro dağılımı sebebiyle atanamadık. Merkezi atama sayılarının az olmasının en temel sebebi birçok kamu kurumunun merkezi atamadan çıkması ve personel ihtiyacını açıktan alım usulüne göre yapmasıdır.Her kurum kendi personelini açıktan alım usulüne göre kendi yaptığı sınavla alması kamuya memur alımında şeffaflığı zedelediğini düşünmekteyiz, bu sebeple kamuya memur alımının tüm kurumlarda merkezi sistemle KPSS puanına göre yapılması gerektiğini düşünüyoruz. 300 bin öğretmen adayına 55 bin kadro verilirken 776 bin önlisans mezununa sadece 770 kadro açıldı.Biz önlisans mezunlarına Nisan ayında yapılacak memur atamasında 20 bin kadro talebinde bulunuyoruz.”
 

ÖN LİSANS 3001 KODU ALIMLARININ ARTTIRILMASI TALEBİ
Bizler, 2014 Eylül ayında KPSS'ye giren ÖN LİSANS(3001 KODU) mezunlarıyız. Sınava hazırlıkta ciddi emekler verip stres çekmemize rağmen Kasım ayındaki memur alımlarında, tabiri caizse hüsrana uğratıldık. Bu durum bizi KPSS adına ciddi bir umutsuzluğa sevk etti. Çünkü, önceleri az da olsa kadro verilen 3001 ÖN LİSANS koduna yalnızca ''20'' kişilik kadro açıldı! 3001 ÖN LİSANS KODU, bütün ön lisans mezunlarının tercih yapabileceği bir koddur ve ön lisans mezunlarının arasında bu kodu kullanmak zorunda olan ciddi bir sayıda(yaklaşık 200 BİN KİŞİ) arkadaşımız bulunmaktadır. Bu kodu kullanmak zorunda olan arkadaşlarımız , kendi bölümlerinden alım olmayan ya da ''alansız ön lisans diploması'' sahibi kişilerdir. Bu arkadaşlarımız sınavda iyi puan almalarına rağmen çok az kadro verilerek mağdur edilmektedirler. Biz, 3001 KODUNA MAHKUM EDİLMİŞ MEMUR ADAYLARI olarak değerli kurumunuzdan yardım istiyoruz ve MEMUR, VHKİ, Bilgisayar İşletmeni, Sekreter vb. ''teknik bilgi gerektirmeyen'' kadrolarınızda 3001 ÖN LİSANS KODU'na ağırlık verilmesini talep ediyoruz. Bu konuda yapacağınız hakkaniyetli desteklerinizi ümitle bekliyor ve gereğinin yapılmasını arz ediyoruz. Saygılar, iyi çalışmalar''
 

                                                                                                                          

***

HABER İÇİN TIKLAYIN!

 

******


2012 KPSS Ön Lisans Puanıyla Kaç Memur Alındı?

2012 KPSS Ön Lisans puanıyla 4 merkezi atamada toplam 13 bin 895 memur ataması yapılmıştır. Kurumsal alımlar bu sayıya dahil değildir. 2014-2 Kasım memur yerleştirmesindeki 770 memur alımı, Kasım alımlarının en düşük ataması olmuştur. Son iki yılın verilerine baktığımızda en az memur alımının 2014-Kasım olduğu görülmektedir.

2012-2 Kasım

2928

2013-1 Haziran

6136

2013-2 Kasım

2383

2014-1 Haziran

2448



2013/2 Atamalarında bu yıl taban puanlar kadar tavan puanlar

KPSS puanları 2 yıl geçerlidir. Bu süre içinde 4 tane merkezi yerleştirme olmaktadır. Bu alımlar Kasım ve Haziran aylarında yapılmaktadır.


2014 KPSS puanları ile 2014 Kasım, 2015 Nisan, 2015 Kasım ve 2016 Haziran aylarında olmak üzere toplam dört adet merkezi yerleştirme yapılacak.

Merkezi yerleştirme nedir? 

Devlet Personel Başkanlığı'nın ülke genelindeki tüm kamu kurumlarından personel talebi toplayarak oluşturduğu listedeki kontenjanlara ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmasıdır. 

Yılda iki kez (Kasım-Haziran) yapılır. Merkezi yerleştirme ile kadrolu memur ile 399 KİT sözleşmeli personel alınır. 

2015'te İlk merkezi alım ne zaman olacak? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, KPSS yerleştirmeleri hakkında bilgi verdi. 

Çelik, Twitter hesabından yaptığuı açıklamada" 2015 yılında Kamu'ya atama yapmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızdan memur taleplerini toplamaya başladık... 

2015/1 Yerleştirme İşlemlerinde memur talebi olan Kurumlarımız, taleplerini 20 Mart'a kadar Devlet Personel Başkanlığımıza bildirecekler... 

Toplanan taleplere göre, ilana çıkılmasının ardından, 16-24 Nisan tarihleri arasında başvurular alınacak... 

2014 KPSS ve EKPSS sınavlarına girmiş olan adayların, bu tarihler arasında başvurularını yapmalarını gerekiyor... 

Yerleştirme taleplerinin toplanmasına ve yerleştirme takvimine ilişkin detaylı bilgi http://www.dpb.gov.tr web adresinde yer alacaktır..." ifadelerini kullandı. 

Bu merkezi alımda hangi kurumlar yer alacak? 

Bu belli ve sabit bir bilgi değildir. her merkezi alımda farklı kurumlar, farklı sayılar ve farklı unvanlara yerleştirme yapılmaktadır. Bir yerleştirmede kontenjan isteyen kurum bir sonrakinde istemeyebilir. Ama genel olarak bakanlıkların merkez ve taşra teşkilatlarına, belediyelere, il özel idarelerine, üniversitelere, KİT'lere ve diğer kamu kurumlarına yerleştirme yapılmaktadır. 

Merkezi yerleştirmedeki istihdam türleri 

Adaylar için merkezi alımların favori olmasının iki sebebi var. birisi bu alımlarda torpil işlememesidir. İkincisi ise bu alımlarda sadece kadrolu memurluğa alım yapıldığının düşünülmesidir. Ancak merkezi yerleştirmelerde iki çeşit kontenjan vardır. bunlar kadrolu memurluk ve 300 KİT sözleşmeli personel pozisyonlarıdır. 

Kadro sayılarının belirlenişi 

Öncelikle kurumlar hangi unvanlarda ve kaç tane personel alacaklarını DPB'ye bildirirler. DPB bunların şartlara uygunluğunu inceler ve yerine göre ufak tefek değişiklikler de yapabilmektedir. Bu kontenjanlar birleştirilip tek liste haline getirildikten sonra ÖSYM'ye gönderilir. ÖSYM bunları yayımlayarak adaylardan tercih alır. 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    7 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (7)