adscode
adscode

Ortaokulda Seçmeli Ders Kaosu

4+4+4 sistemi ile ortaokul ders programına eklenen 15 seçmeli ders öğrencilere ve öğretmenlere sorun yaşattığı gibi okul idarecilerini de zor durumda bırakıyor. Bu durumun giderek daha büyük sorun oluşturacağını…

Ortaokulda Seçmeli Ders Kaosu
Eğitim
''Sayın Abbas GÜÇLÜ;
Yazılarınızı beğenerek okuduğumu belirtmek isterim.Ben Bursa ‘da bir Ortaokulda müdürlük yapmaktayım.Sizden ricam şu anda anlatacağım seçmeli ders konusunu gündeme taşımanız ve konuya bir çözüm bulunması için aracı olmanız.Okullardaki seçmeli ders konusu emin olun çok kısa zamanda bir çıkmaza girecek.Bu yıl 5. ve 6. Sınıflarda uygulanan bu durum seneye 7.sınıflar ve daha sonraki yıl 8.sınıflarda uygulanacak karşılaşılan sorunları maddeler halinde sıralamak istiyorum:
1.Her dersin kademeleri olduğu için(Matematik-1,matematik-2, Mat-3,Mat-4 bu seçmeli bütün dersler için geçerli hemen hemen) şu anda 5.ve 6.sınıflarda uygulanmasına rağmen sınıf ve öğretmen bulmakta zorluk çekiyoruz.(20 şubeli 20 derslikli bir okulda aynı anda 20 den fazla seçmeli ders oluştuğu zaman sistem tıkanıyor.)
2.Kadrolu öğretmen olmadığı için ücretli öğretmenlerle çalışıyoruz(tecrübesiz ,bazen branşı olmasa bile sırf boş geçmesin diye dersleri sokuyoruz.) bu da sonuç vermiyor.
3.Notla değerlendirilmediği için öğrenci dersleri ciddiye almıyor.
4.Ders proğramı yapmakta zorlanıyoruz,
 
5.Öğretmen bu dersleri angarya olarak görüyor,
 
Çözüm önerilerim :
1.Sadece Dini Dersler ve yabancı dil seçmeli olarak kalır,
 
2.Diğer kalan saatler ilgili  ana derslere birer saat eklenerek zorunlu ders haline getirilir.
 
Bu durumdan bütün okul idarecileri sıkıntılı olmasına rağmen kimse dillendiremiyor,herkes polyanacılık oynuyor,konuyu dile getirdiğimizde “Siz galiba bu işi beceremiyorsunuz” deniyor.Oysa okulların birçoğunda  bu dersler rastgele ve sıkıntılı gidiyor.Tek çözüm yukarıdaki şekildedir.Bu konuyu gündeme taşımanız eminim kısa sürede çözümü de getirecektir.Teşekkür eder saygılar sunarım.''
 
www.egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)