adscode
adscode

Otizmli çocuklar doğada sosyalleşiyor

Erzurumda'da Palandöken Otizm Derneği ile Atak Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Kulübü,hazırladıkları projeyle otizmlilerin yaşadığı en önemli sorun olan sosyalleşememeyi doğa etkinlikleriyle giderme çalışması…

Otizmli çocuklar doğada sosyalleşiyor
Eğitim
Otizmli çocukların rehabilitasyonu ve ailelerin bu konuda bilinçlendirilmesi amacıyla faaliyet gösteren Palandöken Otizm Derneği ile Atak Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Kulübü, ortaklaşa hayata geçirdikleri projeyle otizmli çocukların eğitimi ve rehabilitasyonunda doğaya açıldı.

Aileleriyle katıldıkları proje kapsamında, yaşları 6 ila 16 arasında değişen 30 otizmli çocuk, kuşlar için hazırlanmış ahşap yuvaları parmaklarıyla boyadı. Daha sonra sakin şehir seçilen Uzundere ilçesinde doğa yürüyüşüne çıkan çocuklar, hazırladıkları kuş yuvalarını Zuğar Boğazı mevkisinde ağaçlara yerleştirdi.

"Canlıların farkına varmalarını sağladık"

Palandöken Otizm Derneği Başkanı Nazan Yaşarbaş, yaptığı açıklamada, otizmli çocukların birlikte hareket etmelerinin sosyalleşmeleri açısından önemli olduğunu ifade etti.

Bu amaçla çeşitli etkinlik ve sosyal projeler yaparak otizmli çocukları topluma kazandırmaya çalıştıklarını dile getiren Yaşarbaş, otizmli çocukların doğa faaliyetlerinde bulunmasının vücuttaki toksinlerin ve fazla enerjinin atılması yönünden de faydalı olduğunu belirtti.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)