adscode
adscode

Özel sigorta şirketlerinden 'işsizlik' hamlesi

Bankalar ve özel sigorta şirketlerinin geliştirdiği 'Gelir Güvencesi Sigortası' işsiz kalma kaygısı yaşayanlara umut oldu. Bu sisteme göre, çalışanlar ayda 28 lira prim ödeyerek, altı ay boyunca 500 lira…

Özel sigorta şirketlerinden 'işsizlik' hamlesi
Türkiye'den Haberler
Özel sigorta şirketleri, kamu ve özel sektörde çalışan pek çok kişinin ortak kaygılarından biri olan işsizliğe çare olmak için kolları sıvadı. 'Gelir Güvencesi Sigortası' adı altında sigorta şirketleri ve bankalar tarafından geliştirilen sistem sayesinde 90 gün prim ödeyen herkes işsiz kaldığında 6 ay süreyle 'işsizlik maaşı' alabiliyor. Büyük talep gören 'Gelir Güvencesi Sigortası'ndan yararlanabilmek için ise en az 180 gün sigortalı olarak bir kurum ya da kuruluşta çalışmak gerekiyor. Primler ödemeleri peşin ya da taksitli olarak yapılabiliyor.

Maaşlar primlere göre değişiyor

Ödemeler anlaşacağınız banka ya da sigorta şirketine, maaşınıza ve almak istediğiniz işsizlik maaşına göre değişkenlik gösteriyor. Prim ödemeleri aylık 10 TL'den başlıyor. Düzenli gelirinizi kaybetmeniz halinde kazancınızın belli bir oranı sigorta yaptıran kişiye ödeniyor. Örneğin; Garanti Bankası brüt 1.002- 1.525 TL geliri olan bir kişi 9 taksit halinde aylık 28 TL ödeyerek, istem dışı işsizlik, geçici iş görememe durumlarında 6 ay boyunca aylık 500 TL alıyor. Türkiye Finans Bankası ise 270 TL'yi 5 ya da 9 taksit ile alarak tazminat ödemesi durumunda aylık bin TL ödeme yapıyor. Aylık teminatlar da 2 bin TL'ye kadar çıkıyor.



YENİ YÜZYIL GAZETESİ

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)