adscode
adscode

Pasaport öğrenciye ücretsiz, bebeklere parayla

Yürürlüğe giren kanuna göre, 25 yaşın altında olup eğitim görmekte olan yurttaşlardan pasaport harcı alınmayacak, ancak 0-6 yaş arası çocuklardan harç alınmaya devam edecek.

Pasaport öğrenciye ücretsiz, bebeklere parayla
Türkiye'den Haberler
Resmi Gazete'de geçen hafta yayımlanarak yürürlüğe giren 6663 sayılı kanunun 4. maddesine göre, eğitim görmekte olan 25 yaşının altındaki gençlerden pasaport harcı alınmayacak. 0-6 yaş arasındaki çocuklardan harç alınmaya devam edilecek olması ise tepki çekti.

Öğrencilerden pasaport harcı alınmazken 0-6 yaş arasındaki çocuklardan harç alınmasının anlaşılmaz olduğunu belirten aileler, muafiyetin okul öncesi çocukları da kapsaması gerektiğini dile getirdi. 8 aylık bebeğine 5 yıllık pasaport için 620 lira ödediğini söyleyen A.B., "Uçakta, otobüste veya otellerde 0-6 yaş arası çocuklardan ücret alınmazken devlet çocuklardan pasaport için ücret alıyor. En kısa zamanda bu haksızlık giderilmeli" diye konuştu.

Zaman'ın haberine göre, Tüketici Derneği Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Özellikle eğitimin teşviki açısından harçların kaldırılması olumlu. Ancak okula başlama yaşında olmayan çocuklardan harç istenmesi yanlış bir uygulama. Onlar için de pasaport harç ücreti kaldırılmalıdır" dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)