adscode
adscode

SBS Gibi TEOG da Yargıdan Dönmesin!

MEB bir hata yaptı mı, üzerinde fırtınalar kopmadan hele hele yargıya gidilmeden yanlışını düzeltmiyor.Oysa önlerinde ÖSYM örneği var.

 SBS Gibi TEOG da Yargıdan Dönmesin!
Günün Yazısı
Bir hata yaptıklarında hemen düzeltiyorlar.Tartışma da daha alevlenmeden  kendiliğinden kapanıyor.
TEOG konusunda çok hatalar yapıldı ve bu günlerdir tartışılıyor.
MEB ne düzeltme yoluna gidiyor ne de bir açıklama yapıyor.
Görünen o ki bu konuda da son sözü yine yargı söyleyecek.
Bu konuda en komiği ise, yargı neden şimdi karar verdi, niye bu kadar uzun sürdü, bütün bunlar çok manidar yönündeki açıklamalar.
Önce şunu sormak gerekir, yargı ne zaman hızlı karar veriyor ve MEB onlardan farklı mı?
Keşke  yapılan hatalar zamanında düzeltilseydi de hiç bunlara gerek kalmasaydı…
 
Peki şimdi ne olacak?
 
Hemen her gün bu konuda yüzlerce mail geliyor. İşte onlardan bir kaçı:
 
Kızım bu sene 8.sınıfta ve Kasım ayındaki TEOG sınavına girdi. Fen ve Teknoloji Bilgisi Testinde 2 yanlış yaptı. Sonuçlar açıklandığında notunun 90 olmasını beklerken notu 89.473 geldi. Bunu araştırdığımızda Fen Bilgisi Testinde 1 soru iptal olduğu için notunun (100 puan / 19 x Doğru sayısı) olarak hesaplandığını anladık. Ancak Aralık ayında mazeret sınavına girip (46.000 öğrencinin girdiği söyleniyor) 2 yanlış yapan bir öğrenci 20 soru üzerinden değerlendirildiğinden 90 puan alıyor.
 
Kızım bu durumda 0,52 puan haksızlığa uğruyor hem de hiç bir sorumluluğu olmadığı bir olayda. Matematik ve Yabancı Dil Testlerinde de soru iptali olduğu için kızım gibi birçok öğrenci de haksızlığa uğramış durumda. MEB in ALO 147 telefon hattını arayıp bu haksızlığı bildirdim ancak başvuruma ''hak kaybına uğramayacak''  diye cevap verilmesine rağmen bugüne kadar notları değiştirilmedi. Bu konuyu geçen yıl SBS deki hata gibi iş işten geçmeden gündeme getirirseniz çok sevinirim.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)