adscode
adscode

Selçuk Üniversitesi Öğrencilerinin Harç Zaferi

Selçuk Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenci kampus içerisinde bulunan Gökkuşağı Alış Veriş Merkezi’nde toplanarak, 6111 Sayılı Torba Yasa ile yürürlüğe giren zamlı harç sistemini protesto etti.

Selçuk Üniversitesi Öğrencilerinin Harç Zaferi
Üniversite

Grup adına konuşma yapan Ceyda Naifoğlu, parasız eğitimin öğrencilerin en temel hakkı olduğunu savunarak, “Üniversitelerde en küçük idari işlemlerden dönemlik-yıllık harçlara ve çeşitli bahanelerle toplanan zorunlu bağışlara dek paralı eğitim uygulamalarının önü açıldı. Eğitim gittikçe paralı hale getirilerek, öğrencilerin eğitim hakkı cebindeki paranın miktarı ile ölçülür oldu. 6111 sayılı torba yasayla birlikte üniversitelerin önüne hayati bir sorun olarak gizli harç zamları çıkarılmıştır. İkinci dönem ile birlikte üniversitemiz 22.12.2012 tarihli toplantısında aldığı kararla 6111 sayılı kanunu göz önüne alarak kredi başına ek katkı payı ödeme sistemini devreye sokmuştur. Fakat, 02.11.2011 tarihinde yürürlüğe giren 662 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin geçici 60. maddesi ile uygulamanın 2014-2015 eğitim yılına ertelendiğini ve öğrencilerden alınan fazla ücretlerin iadesinin gerektiği açıklanıyor. Biz Selçuk Üniversitesi öğrencileri olarak, yeni harç sistemini kabul etmiyoruz. Geri çekilmesini ve fazla ödenen ücretlerin geri ödenerek öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Konunun hukuksal takipçisi olacağız” dedi.

Açıklamadan sonra, “Müşteri değiliz, öğrenciyiz”, “Rektör duy bizi, bu bir soygundur”, “Haraçlara hayır” diye bir süre slogan atan grup, olaysız şekilde dağıldı.

REKTÖR SÖZ VERDi

Eylemin ardından bir grup öğrenci Selçuk  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'le de görüşerek taleplerini dile getirdi.

Rektörle görüşen grupta yer alan öğrencilerden Uğur Örs'ün Focushaber'e verdiği bilgiye göre, Prof. Gökbel, zamlı harç tarifesine son verecekleri ve bu konudaki yapılacak duyurunun önümüzdeki hafta Selçuk Üniversitesi'nin internet sitesinde yayınlanacağı konusunda söz verdi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)