adscode
adscode

Ses İzolasyonu

Ses izolasyonu her yapı için gerekli olan durumları oluşturmaktadır.

Ses İzolasyonu
Türkiye'den Haberler
Ses izolasyonu her yapı için gerekli olan durumları oluşturmaktadır. Özellikle de yüksek gürültünün olduğu alanlarda kesinlikle ses izolasyonu yapılması gerekmektedir. Bu yüksek gürültü alanları ise genellikle düğün salonları, eğlence mekanları, konser salonları, atış poligonları gibi yerler olmaktadır. Bu alanlarda oluşan gürültüler tüm çevreye yayılarak birçok insanın rahatsız olmasına neden olmaktadır.

Bu yüzden de bu alanlarda son derece kaliteli malzemeler ile ses yalıtım işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekir. Son sistem teknolojilerin kullanılarak yapıldığı ses yalıtım malzemeleri yapılar için tam bir sessizlik sağlayacaktır. Üstelik bu malzemeler tahmin edildiği kadar da yüksek fiyatlarda olmamaktadır. Yani çok ucuz fiyatlar ile alınacak olan ses yalıtım malzemeleri sayesinde daha sessiz ve huzurlu ortamlar elde edilebilecektir.

Ses izolasyonu için üretilen malzemelere genel olarak akustik süngerler denmektedir. Birçok boyda ve şekilde bulunacak olan bu akustik süngerler kolayca duvarlara uygulanabilmektedir. Uygulama için ya yapıştırıcılar kullanılmaktadır. Ya da bazı süngerler kendiliğinden yapışkanlı olmaktadır. Ses yalıtımından kullanılan bu süngerler yanmaya karşı korunaklı ve üzerlerinde alev tutmayan özelliklere sahiptir. Hiçbir şekilde nemlen ve koku yapma gibi durumları söz konusu değildir. Ses yalıtım işlerinde kullanılan süngerler sadece duvarlara uygulanmaktadır. Tavan ve zemin için daha farklı kauçuk malzemeler kullanılmaktadır.

Ses izolasyonu işlemleri için kullanılan bu malzemeler aynı zamanda profesyonel işletmeler de kullanılmaktadır. Yani televizyon ve radyo stüdyolarında, müzik kayıt ve dublaj stüdyolarında da ses yalıtımı için aynı malzemeler kullanılır. Ses izolasyon işlemlerinde ortamlardaki seslerin çokluğu ve ortamın büyüklüğü de önemli olmaktadır. Çok büyük mekanlarda ve yüksek ses çıkan alanlarda akustik süngerlere ek olarak bir de bariyer sistemlerinin alınması gerekir. Sünger ve bariyer sistemleri aynı anda duvara uygulandığında daha kesin bir sonuca varılır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)