adscode
adscode

Sınıflara telefon girmeyecek

Bakan Tekin: "Çocuklarımızın dersliklere cep telefonu sokmamalarını, sokmayacak şekilde tedbirlerin alınmasını arzu ediyoruz."

Sınıflara telefon girmeyecek
MEB

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, deprem bölgesindeki eğitim sürecine ilişkin, "11 Eylül tarihi itibarıyla şartlarımız önceki dönemde olduğu kadar konformist veya rahat olmamak üzere asgari müştereklerde eğitim öğretim sürecini sağlıklı bir şekilde başlatacak bütün tedbirlerimizi almış durumdayız. Hiçbir sıkıntı olmadan eğitim süreci başlayacak." dedi.

Bakan Tekin, Şanlıurfa Valiliğinde ziyaret defterini imzaladıktan sonra Vali Hasan Şıldak ile makamında görüştü.

Daha sonra GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nın ardından konuşan Tekin, yaklaşık 2,5 aylık Milli Eğitim Bakanlığı sürecinde taşra teşkilatını, Anadolu'yu gezerek alınacak tedbirlerle ilgili çalışmalar yaptıklarını, çok sayıda kenti dolaştıklarını söyledi.

Türkiye genelinde eğitim öğretim sürecine hazırlık dönemiyle ilgili yaptıkları çalışmalarla ilgili birkaç başlığı paylaşacağına işaret eden Tekin, şöyle konuştu:

"Deprem bölgesiyle ilgili 11 Eylül tarihi itibarıyla şartlarımız önceki dönemde olduğu kadar konformist veya rahat olmamak üzere asgari müştereklerde eğitim öğretim sürecini sağlıklı bir şekilde başlatacak bütün tedbirlerimizi almış durumdayız. Hiçbir sıkıntı olmadan eğitim süreci başlayacak. Bu hiçbir sıkıntı olmadan cümlesinin içerisinde şunlar da gizli, şunlar da var. Öğrencilerimiz açısından zorunlu telafi eğitimleri, öğretmenlerimiz açısından başta barınma ve ulaşım olmak üzere hem mevcut öğretmenlerimizin hem 1 Eylül itibarıyla atanan yeni kardeşlerimizin, yeni arkadaşlarımızın problemlerinin çözümü noktasında gerekli bütün tedbirleri almış durumdayız."

Tekin, bölgede çalışan özellikle 4 il ve 2 ilçe bazlı olarak çok fazla yıkımın olduğu yerlerdeki bütün öğretmenlerin, yeni atananlar da dahil tek tek arandığını vurgulayarak, "Konaklama, barınma, ulaşımla ilgili durumları tespit edildi ve gerekli tedbirler İçişleri Bakanlığımız ve AFAD imkanları da kullanılarak ayarlanmış durumda. O arkadaşlarımız, kardeşlerimiz hiçbir problem yaşamadan eğitim öğretim sürecini inşallah başlatmış olacaklar. Aynı şekilde velilerimizle ilgili destek süreçleri yürütüldü. Hem yaz aylarında hem bundan sonra da devam edecek. Dolayısıyla deprem bölgesiyle ilgili bir sıkıntı en azından yaşanmayacak." diye konuştu.

Deprem bölgesinde derslik ihtiyacının karşılanması açısından üç aşamalı bir projeksiyon gerçekleştirdiklerini vurgulayan Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bazı projelerimiz 11 Eylül tarihi itibarıyla bitmiş olacak. Bazı projelerimiz bahar yarı yılının başlangıcıyla bitmiş olacak. Bazı projelerimiz de önümüzdeki eylül dönemine yetişecek şekilde yatırım projelerimizi de yapmış olduk. Sayın Cumhurbaşkanı'mız bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan yatırım sürecini desteklediğini belirtti, bu anlamda kendisine teşekkür etmek istiyorum. Yaz aylarında yaptığımız diğer hususlardan bir tanesi öğretmen arkadaşlarımızın yer değiştirme süreçleriyle ilgili, özel öğretim kurumlarımızın sorunlarıyla ilgili, MESEM ve mesleki teknik eğitim projelerinde yaşanan aksaklıklarla ilgili gündelik problemleri çözecek tedbirler aldık. 11 Eylül itibarıyla ders kitaplarımızın bütün öğrencilerimizin masasının üzerinde hazır bulunacakları şekilde tedbirlerimizi aldık. Eğitim öğretim sürecini inşallah sağlıklı başlatmış olacağız."

Obezite ve dijital bağımlılıkla mücadele edilecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 81 valiliğe gönderdikleri eğitim öğretime hazırlık genelgesini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki eğitim öğretim sürecini ilgilendireceğine inandığım birkaç hususun altını çizmek istiyorum. Obezite ve dijital bağımlılık şu anda çağımızın önemli problemlerinden bir tanesi. Valilerimizden, il milli eğitim müdürlerimizden ve öğretmenlerimizden bir ricamız var. Okul bahçelerimizi lütfen öğrencilerimizin hem dijital bağımlılıklarının azaltılacağı hem gündelik aktivitelerini yapabilecekleri oyun alanlarına, bu oyunların bizim geleneklerimiz, göreneklerimiz, kültürel mirasımızı da yansıtacak oyunlarla bezenmiş bir şekilde okul bahçelerimizin etkili kullanılmasını arzu ediyoruz.

Bunun için Bakanlık merkez teşkilatından destek talepleri olan okullarımıza destekler vereceğiz. Arzumuz hem çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim, öğretim alması, hem bedensel sağlıklarını düzgün bir şekilde gerçekleştirebilmiş olmamız hem de dijital bağımlılıktan çocuklarımızın, teneffüste elektronik ortamlardaki kendi ruhsal ve zihinsel sağlıklarını sıkıntıya sokabilecek olan bağımlılıklarından bir nebze de olsun kurtulabilmiş olmalarını istiyoruz."

Bakan Tekin, velilerin çokça şikayet ettiği konulardan bir tanesinin de öğretmenlerin, öğrencileri sosyal medya uygulamaları üzerinden ödevlendirmeleri olduğunu dile getirdi.

Bu durumun öğrencilerin, çocukların dijital bağımlılıklarını olumsuz şekilde etkilediğini hissettiklerini, gördüklerini vurgulayan Tekin, "Bize gelen eleştiriler doğrultusunda bunun da tedbirini aldık. Çocuklarımızın okullarda GSM cihazları, cep telefonlarıyla çok fazla vakit geçirdiklerinden hareketle önümüzdeki eğitim öğretim yılında bunu zorunlu kılmamakla beraber, bunun teşvik edilmesini arzu ediyoruz. Çocuklarımızın dersliklere cep telefonu sokmamalarını, sokmayacak şekilde tedbirlerin alınmasını arzu ediyoruz." dedi.

Tekin, 2017 müfredat değişikliği sürecinde seçimlik dersler içerisine "Şehrimizi Tanıtalım" ünitesi koyduklarına değinerek, "Bunu çok önemsiyorum. Çocuklarımızın, gençlerimizin yaşadıkları şehrin geleneklerini, kültürünü, doğasını, tarihi dokusunu, kültürel mirasını yaşaması, öğrenmesi, bilmesi açısından öğretmenlerimizden rica ediyoruz. Bu ünitenin, aktif şekilde kullanılması, ilin bu anlamdaki mirasının çocuklarımıza yansıtılmasını da özellikle istirham ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılına ilişkin tedbirlere de değinerek, "Öğrencilerimize yaklaşık 500 milyon kitap dağıtıyoruz. Dolayısıyla bu kitaplarımızın da bir şekilde sene sonu itibarıyla değerlendirilmesi açısından okullarımızdan rica ediyoruz. Bu kitapların öğrencilerimizden tekrar sene sonu itibarıyla iade olarak alınmasını önemsiyorum. Bir başka husus öğretmenler odası toplantılarımızda da dile getirilen öğretmen arkadaşlarımızın okullarda bir eğitimciye, bir öğretmene yakışır şekilde giyinmesi açısından beyaz önlük uygulamasının yine valiliklerimizce teşvik edilmesini arzu ediyoruz. Bunu da genelgemizde zikrettik." diye konuştu.

Şanlıurfa için toplantıda alınan kararlar

Toplantıda Şanlıurfa özelinde bazı kararlar aldıklarına vurgu yapan Bakan Tekin, kendisinin Milli Eğitim Bakanlığında müsteşarlık yaptığı 2013-2018 yılları arasında Şanlıurfa'ya özel ehemmiyet gösterdiğini dile getirdi.

2013 yılında Şanlıurfa'da 900 bin 21 derslikle eğitim öğretime devam edildiğini kaydeden Tekin, şunları kaydetti:

"Şanlıurfa'da bu anlamda yeni dönemde eğitim öğretimle ilgili fiziki anlamdaki yatırım ihtiyaçlarını devletimizin bize tanımladığı bütçe imkanları çerçevesinde minimize edeceğimizi, ortadan kaldıramayabiliriz ama minimize edebileceğimizi taahhüt ediyorum. Ortadan kaldıramamaktan kastım da şu, çağ nüfusu sürekli artıyor, sıfırladık demek çok anlamlı değil. Çünkü her yıl yeni derslik ihtiyacı ortaya çıkıyor. Biz elimizden geldiğince bunu yapacağız. İnşallah 2024 yatırım programımızı ona göre revize etmiş olacağız. Şu anda Şanlıurfa'da devam eden, yapımı devam eden bin 232 derslik, 3 pansiyon, 3 spor salonu, bir de lojman var. İlave olarak yaklaşık 1000 derslik, pansiyon, spor salonu, 4 lojman ve bir de 150 yataklı uygulama oteli olmak üzere yatırım projemizle programımızda olup ihaleye çıkılmayan, ihalesi henüz çıkılmayan okullarımız var."

Kasım ayında yeniden bir değerlendirme toplantısı yapacakları bilgisini veren Tekin, "Kasım ayının başındaki toplantımızda da Büyükşehir Belediye Başkanımız bize burada yatırım planına alacağımız okullarla ilgili arsa problemini çözeceğini taahhüt etmişti. Biz de onun çözdüğü arsalar üzerinde eğitim öğretim kurumu inşa etmek, yatırım programına almak üzere çalışmalarımızı yapacağız. 2024 programında ona göre revize edeceğiz inşallah." dedi.

Tekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ü makamında ziyaret ederek, kentte yürütülen çalışmalarla ilgili de bilgi aldı.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
runtobet runtobet runtobet runtobet runtobet runtobet runtobet runtobet runtobet runtobet rallibet rallibet rallibet rallibet rallibet rallibet rallibet rallibet rallibet rallibet rallibet casino siteleri iddaa tahminleri oto blogum oto ekspertiz online oto inceleme blog otomotiv blogu eko haberleri ekonomi blogu ekonomi dün ekonomi forumu ekonomi h ekonomi habercı ekonomi haberler ekonomik site ekonomiler ekonomi türkiyede magazin haberler magazin hattı magazin hayat magazin içeride magazin m magazin postası magazin show magazin türkiyede magazin tutkusu magazin vizyon moda analiz moda haberin moda izi moda kral teknoloji star moda saatin moda stili moda trendin moda tutkun moda yaz moda yolun sağlık analiz sağlık h sağlık haberi sağlık kilo sağlıklı yiyecek sağlık site sağlık tedavim teknoloji p sağlık trendleri sağlık ve form sağlık vitamin teknoloji çember teknoloji dijital teknoloji h teknoloji kajan eko haberleri ekonomi blogu ekonomi dün ekonomi forumu ekonomi h ekonomi habercı ekonomi haberler ekonomik site ekonomiler ekonomi türkiyede yıldızlar ne diyor spor blogum spor cini spor cun spor dun spor formu spor icerde spor trendleri spor türkiyem teknoloji türkiyem teknoloji tutkusu teknoloji yazarım teknoloji yurdum yaşam blogcu yaşam formu yaşam h yaşam habercı yaşam haberi yaşam hocan yaşam koçunuz yaşam rehberin yaşam sitem yaşam trendi yemek chef yemek gurme yemek hızlı yemek katalogu yemek lezzet yemek menü rehberi yemek tarifal yemek tarifimiz yemek u yemek ustası narko setkisi spor haber de spor hb ahşap ürünlerim aklınızda ne varsa apple ürünler ayakkabı ürün bahçe ürünlerim balıkçılık market banyo ürünleri bitcoin fiyatları blog haberleri cam ürünler çocuk oyuncaklarım deri ceket al elektrik alışveriş emlak ajansı emlak analizim emlak blogcu emlak fırsatın emlak h emlak haber de emlak konut işyeri emlak konutun emlak türkiyem emlak uzmanın en ucuz online ev mobilya ürün ev ürünleri fiyat kasası fiyat radarı foto ürünleri gece ürünleri gıda alışverişi her şey çok uygun hobiler dükkanı jet fırsatlar kahve satışı kamilastyle kampanyalı ürün kırtasiye ürün kitap alışverişi kolay fiyat sepeti kolye çeşitleri kombi fiyat kozmetik yolu küpe çeşitleri oyuncak salonu parça spot parkside postal pc parçaları pratik fırsatlar prefabrik fiyatı prefabrik fiyatı sahte kamera takipazarım tatil ajansı telefon aksesuarım telefon aksesuarların yüzük çeşitleri araba yedekleri cleveland 2009 2 milyon istanbullu oss servisi akademedia tarihi forma gateway cafe and catering cv travel crosswording baby toto maydien mendocino mortgage homegrown books the mindberg akrostiş şiirler motopot açıköğretim edebiyat hisse haberi ajans portal psikoloji haber gündem 724 haber açık haber ajansınız haber akademisyen haber analist haber analiz et haber ankara da haber arama haber aranır haber araştırması haber asia haber astro haber atomic haber bilgisi haber bilinci haber çeşit haberci 360 haber çizgi haber coğrafyası haber dalgası haber daqiqa haber dedektifi haber denklemi haber detayı haber diken haber dream haber dün haber dünyadan haber etiketi haber etkinlik haber eylem haber f5 haber fan haber felsefesi haber fenomen haber fırsatı haber flux haber gazetede haber gölgesi haber güncel gündem haber gündemin haber güzel haber her yerde haber heyecan haber içeride haber ihtimali haber ilan haber interaktif haber işleri haber istanbulu haber izci haber joy haber kapak haber kitaplığı haber koleksiyon haber konferans haber köşe haber köşeniz haber kozmik haber kral haber kronik haber kutup haber labirenti haber lenin haberler 5 haber lokasyonu haber main haber meclis haber meclisi haber menajeri haber mevcut haber netim haber nevs haber okus haber okuyor haber onayı haber oom haber ormanı haber panel haber paradoksu haber paraleli haber patikası haber patron haber projeksiyonu haber reklam haber saatin haber şelalesi haber seyyah haber sezgisi haber simge haber sistemin haber sohbet haber son dakikada haber sor haber strateji haber tartı haber ticaret haber ting haber tor haber türkiyeli haber türkiyem haber tutku haber üçgen haber ülkesel haber un haber verir haber verisi haber w haber way haber xpress haber yaklaşım haber yansıması haber yazıyor girişimci kadınlar kınık haber özgün sohbet söz web tr portali memur 7 haber lion haber alın haber mega haber kaynak haber deniz haber ilgi haber pan haber tescil haber cik haber kap haber aktif haber zaman haber pus haber etik haber live 360 haber plus 360 haber dizini haber artı haber kalem haber sunum haber iletişim haber 360 derece haber ana haber anket haber hattın haber sevi haber kulis haber webi haber starı haber kule haber sans haber sepetin haber sonu haber yazın haber merkezin haber bil haber kural haber kimde haber izci kesit haber haber ince rüya haber haber ilçe bir haber al haber ini haber cimiz haber notaları haber fark haber format yol haber yeni port haber haber hızlı portal haber haber trendi haber kaynağın haber son dakikada haber günceli haber aktüeli haber vagon haber beyaz haber siyah haber ac haber yer haber yerin haber ulu haber cani haber av haber hızır haber azeri haber resmi haber sağlıklı haber ankara da haber sistem haber moda haber istanbulu haber ad haber ilk haber kurul haber seyir haber sefir haber er haber pek haber medya da haber imizi haber elli haber ganyan haber yolcu haber evin haber eski haber eksi haber tez haber sakarya da haber gizem haber tarifi haber ileri haber saatin haber halkı haber sosyalik haber webci haber merkezi 724 haber anadolu da haber globalde haber gözde haber popüler haber istihbar haber başında haber fikri haber ticari haber bugünün haber kanalımız haber özeli haber vizyonun haber mansetin haber gündemin haber dünyada haber günü haber servis haber hedef haber son dakika tr haber tr portali haber medyacı haber sayfa haber futbolu haber yerim haber sevdiklerim haber dijitalde haber fikrim haber özetin haber gurme haber toptan haber lig haber siyasi haber siyaset haber meclisi haber mecliste haber sayacı haber vari haber sokağı haber kapsamı haber hayal haber uçurum haber kurulu haber orda haber doğal haber doğa haber dağ haber ortak haber 101 haber asıl haber devam haber ortam haber disk haber yapın haber evim haber yazılı haber radyom haber tartı haber sistemin haber simge haber imge haber sezgisi haber bilinci haber fenomeni haber sevgisi haber f16 haber savunma haber eri haber denk haber panelde haber strateji felsefi haber haber sa haber hafta haber parsi haber verisi haber ismi haber osmanlı haber neti haber koleksiyon haber şehri haber icra haber magazini haber odada haber yeni ay haber yenilik haber dibi haber kara haber ala haber rapor haber fayda haber kaç haber eylem haber dünyan haber tahmin haber gelecek haber karar haber kurulum haber adresim haber çevre haber ulaşımın haber plan haber kutlu haber sporda haber gurmesi haber kültürü haber arama haber umut haber ufkum haber konuk haber tarih haber coğrafi haber sağlam haber kozmik haber gezin haber kitapı haber galeri haber sinemam haber topluluk haber ekonomim haber fokusu haber birlik haber kapsamda haber bilim haber festival haber söyleşi haber açıklama haber tartışma haber tespit haber medyam haber insanı haber gece haber baskı haber program haber ilizyon haber say haber sanatı haber dakikada haber seti haber patron haber fan haber eksik haber elim haber okul haber çözüm haber beyni haber eğitim haber mevcut haber dilek haber yazı haber ani haber mesaj haber onay haber etki haber patikası gündüz haberi haber hizmeti yerel haberin sabah haberi bölgesel haberler anadolu haberi haber okulu dijital haberim haber hattım basın haberi haber linkin gündem tr şehir haberi haber parkı takvim haber olay haberi bölgeden haber son dakikada haber ham haber has haber vatandan haber kulisden haber köşe haber her şey haberde haber bizim haber buradan tr habercin haber kuliste kural haber haber koru öğlen haber haber sonda uçurum haber halk haberi haber yüzyıl haber hbr haber sektör haber kur lider habercı bu habercı tuy haber haber günün oyun garanti tekno herif doğal turizm edep haber hedef kalite üniversite kariyer kornet oyun garanti kelam haber akrostiş şiirler magazin arabstor asa leb pivotte studio web sitesi tasarımı mobilya Kadıköy kumpir Pendik Ciğer pendik düğün salonu