adscode
adscode

Soma için bağış müzayedesinde resimler umut oldu

Tüm Türkiye’yi acıya boğan Soma faciası sonrasında sanat camiası da harekete geçti.

Soma için bağış müzayedesinde resimler umut oldu
Etkinlikler
RC Sanat Galerisi’nin Soma’daki faciadan etkilenen evlatlarımız yararına düzenlediği bağış müzayedesi, 11 Haziran 2014 Çarşamba günü gerçekleşti. Gönüllü sanatçıların bağışladıkları eserleriyle düzenlenen müzayedenin tüm geliri Türk Eğitim Derneği’nin “Soma’ya El Ver” kampanyasına bağışlandı.

Spiker-Editör Çağatay Gökmen’in sunumuyla açılan müzayedede, Türk Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Ziya Savran, Soma saha çalışması ile ilgili olarak hayırseverlere bilgi aktardı.

RC Sanat Galerisi sahibi Rahmi Çöğendez yönetiminde düzenlenen müzayedede, hayırsever sanatçılar tarafından bağışlanan ve sanatseverler tarafından satın alınan 100 eserden elde edilen yaklaşık 70.000 TL, Türk Eğitim Derneği’nin “Soma’ya El Ver” kampanyasına bağış olarak aktarıldı.

Müzayedede Fikret Otyam, Yalçın Gökçabağ, Habip Aydoğdu, Haluk Evitan, Mustafa Ayaz, Hikmet Çetinkaya, Sabri Akça, Sami Gedik, Remzi Taşkan, Ekrem Kadak, Neşe Üçer gibi değerli ressamların 100 kadar eseri koleksiyonerlerle buluştu. Müzayedede satışa çıkan eserlerden bazıları, sadece Soma için oluşturuldu. Sanatçı duyarlılığıyla çok kısa bir süre içinde bir araya getirilen eserler için yapılan müzayedeye birçok kurum da destek verdi.

“Soma’ya El Ver Kampanyası Hakkında”
Türk Eğitim Derneği, sivil toplum kuruluşu kimliği ve milli sorumluluğundan hareketle Soma’daki evlatlarımızın okuması için başlattığı “SOMA’YA EL VER!” kampanyasına tüm Türkiye’ye bağış yaparak destek çağrısında bulunmaktadır. Somalı maden emekçilerinin evlatlarına eğitim bursu sağlanması amacıyla “SOMA’YA EL VER!” kampanyasında toplanan yardımlar, Türk Eğitim Derneği burs sistemi kapsamında bir ödeme planıyla eğitim bursu olarak aktarılacaktır. Nakdi yardımların dışında psikolojik danışmanlık, eğitim materyali ve okul başarılarının izleme değerlendirmeleri, kampanyanın ilerleyen süreçlerinde TED uzmanları tarafından gönüllü olarak yapılacaktır.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)