adscode
adscode

TEGV’de Eğitim Başladı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Hanife-Tevfik Aktekin Eğitim Birimi tarafından yürütülecek kış dönemi programının başladığı belirtildi.

TEGV’de Eğitim Başladı
Özel Eğitim

TEGV Hanife-Tevfik Aktekin Eğitim Birimi sorumlusu Serdar Kuzugüden, kış dönemi eğitimlerinin 24 Eylül 2011 Pazartesi gününden itibaren ilköğretime giden öğrencilere yönelik olarak başladığını söyledi.

Kuzugüden, etkinliklerde satranç, bilgisayar, kutu oyunları, kitap okuma ve oyunların olacağını söyledi. Her hafta Kapadokya bölgesinin değişik turizm merkezlerine yönelik gezilerin düzenlenerek çocukların daha şimdiden bölgenin tarihi, doğal ve kültürel değerlerini daha yakından görmelerine yardımcı olunmasının amaçlandığını belirten Kuzugüden, "Programının amacı, insan ve doğa ilişkileri ve bireyin sorumlulukları, kaynaklarımızı doğru kullanım,bireysel tüketim, geçmiş uygarlıklar ve kültürler, kültürler arası benzerlikler, bilim ve teknoloji, medyave iletişim, sağlıklı beslenme, büyük sanatçılar, çocuk hakları, görsel okuma, sunum gibi konu başlıklarını içermektedir.

Programın çocuklarda geliştirmeyi hedeflediği beceriler ise eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, iletişim becerisi, araştırma becerisi, karar verme becerisi, kaynakları etkin kullanım becerisi, güvenlik ve korumayı sağlama becerisi, katılım, paylaşım, işbirliği ve takım çalışması becerisini kazandırmayı hedeflemektedir. Gezi programında çocuklarımıza çevresini tanıma, işyerleri ve meslek gezileri, tarihi ve kültürel geziler, sanat gezileri ve doğa yürüyüşü gibi aktiviteler planlanmıştır. Diğer yandan ise interneti etkin ve faydalı kullanma, satranç sporunu sevme, kütüphaneyi etkin kullanım, zeka geliştirici ve takım halinde oynanan oyunlarla yaz mevsimini en verimli bir şekilde geçirmesini sağlamayı planlamaktayız." diye konuştu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)