adscode
adscode

'Teknoloji Çağında 2 Bin Çok mu?'

Bilişim öğretmenlerinin çağrısı;

'Teknoloji Çağında 2 Bin Çok mu?'
Özel Eğitim

'TEKNOLOJİ ÇAĞINDA 2BİN ÇOK DEĞİL'















Sizlere şu anda Bilişim öğretmenlerinin durumu hakkında genel bilgi vermek istiyorum.















Şu an Türkiye çapında 50 üniveristede bilişim öğretmenliği bölümü okutulmaktadır. Her sene 5000 öğrenci alınmakta.







Birinci öğretim, İkinci öğretim, Uzaktan eğitimle öğrenci alınmakta.















Okumakta olan : 20000;















Mezun bekleyen: 7000;















Atanan ama norm fazlası: 10000















Bilişim teknolojileri öğretmenliğine atanırken 11 bölümün hakkı bulunmaktadır:







Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği







Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği







Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği







Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmen­liği Bilgisayar Teknolojisi Bölümü /Bilgisayar Tek­nolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü (*) Matematik-Bilgisayar Bölümü (*) İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri (*) Bilgisayar Mühendisliği (*) Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği (*) Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği (*)















Ayrıca; Avrupa okullarında BIT e verilen önem bizde maalesef verilmemektedir; Lütfen aşaağıda verceğim Avrupa komisyonun BIT konusunda yazdığı raporu okumanız. link:http://www.bte.org.tr/bakis_acisi/bakis_acisi/eurydice_Turkce.pdf <http://www.bte.org.tr/bakis_acisi/bakis_acisi/eurydice_Turkce.pdf>















Avrupa bu kadar önem vermişken bizler bilişim derslerimizi kaldırıyoruz. Bu tezatlığa kimse anlam veremiyor. Daha önce size gönderdiğimiz maillerde, yazılarda, dilekçelerde ve fakslarda belirtiğimiz gibi çocuklarımızın bilgisayar bilgisi alt düzeydedir (Bilgisayarı bilmemektedirler). Çocuklarımız bilgisayar bozulduğunda tamir edememektedir, sistemsel bir sorun oluştuğunda sorunu gidereremektedir, yazılım konusunda çok alt seviyedeyiz. Bizim çocuklarımız sadece bilgisayarı açabilmekte, oyun oynayabilmekte, sosyal sitelere girmekte ve benzeri alt düzey işlemler yapabilmektedir. İlköğretimde bilişim dersleri kaldırıldı ama hala hangi mantık içerisinde bu uygulamaya gidildi anlayamadık. Avrupa ülkeleri kendi çocuklarını küçük yaşta eğitmeye başlarken bizler nasılsa bilgisayar biliyor denilerek derslerimizi kaldırdık. Örnek vermek isitiyorum Hindistan; Ne yapıyorlar teknoloji üretiyorlar. Bu nasıl yapıyorlar eğitim vererek.















Sayın Bakanımız 32.gün programında yaptığı açıklamada ( http://www.youtube.com/watch?v=_yIXJ2Xci6E&feature=youtu.be <http://www.youtube.com/watch?v=_yIXJ2Xci6E&feature=youtu.be> ) BT ve Tasarım dersinin olduğunun yönünde bir açıklama yapmıştır, ama şu an itibariyle öyle bir ders yoktur. Tasarım dersi önemli derslerimizden bir tanesi bizlerde bu dersi vermeyi çok isteriz ve yeterliliğimizde vardır. 4 yıl boyunca tasarım olarak bazı programlardan eğitim aldık. Bunlardan bazıları şunlardır; 3d max, photoshop, adobe flash, google sketchup, fireworks, macromedia director, corel draw. Programlama, web tasarımı, ağ ve materyal geliştirme ve Teknik Resim. Bu dersi de layıkıyla yürüteceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bizler bu derse talibiz..















Sonuç olarak bizlerden sizlerden 40000 bilişimci adına şu maddeleri talep ediyoruz; Müftedatımızn güncellenerek günümüze uygun olarak değiştirilmesi.







Dersimizin zorunlu olarak ilkokul ve ortaokularda konulması.







Fatih projesi için her okula bir bilişim rehber öğretmeni atanması.







Teknoloji Tasarım dersine bilişim öğretmenlerinin girmesi (yetkinlik olarak yukarda saydığım eğitimden dolayı).















TEKNOLOJİYİ TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN BİR TOPLUM İÇİN BİLİŞİM ÖĞRETMENLERİ SİZLERDEN GÖREV BEKLEMEKTEDİR 40BİN ATAMADA 2BİN BİLİŞİMCİ KADROSU İSTİYORUZ, TEKNOLOJİ ÇAĞINDA 2BİN ÇOK DEĞİL.. LÜTFEN İLGİLENİN.















Arz Ederim.















BİLİŞİM EĞİTİMCİLERİ VE AİLELERİ.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)