adscode
adscode

Teknoloji Fakültelerinden İyi Mühendisler Yetişir mi?

Teknoloji Fakülteleri'nde mühendislik eğitimi alan gençler, aldıkları eğitimin kalitesini sorguluyor. Sizce teknoloji fakülteleri sundukları mesleki eğitim imkanlarıyla iyi mühendisler yetiştirebilecek…

Teknoloji Fakültelerinden İyi Mühendisler Yetişir mi?
Üniversite
YÖK 24 Temmuz 2013'de aldığı kararla, teknoloji fakültelerinin mühendislik programlarından mezun olanların da "mühendis unvanını" kullanabileceklerine karar vermiş ancak Danıştay 8. Dairesi, YÖK'ün bu kararı alırken Üniversitelerarası Kurul'un (ÜAK) görüşünü almadığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurmuştu. Bunun üzerine, Danıştay'ın karar gerekçesi doğrultusunda konuyu 27 Haziran'da görüşen ÜAK, "Teknoloji Fakültesi mezunlarının unvanlarının mühendislik fakültesi mezunları ile eşdeğer olduğuna ve mühendislik unvanlarını kullanabileceklerine" karar verdi. Buna istinaden Yükseköğretim Yürütme Kurulu da 8 Temmuz'da yaptığı toplantıda "Teknoloji Fakültesi mezunu mühendisler ile diğer mühendislik fakültesi mezunu mühendislerin yetki ve unvanlarının eşdeğer olduğuna ve mühendislik unvanlarını kullanacaklarına" dair bir karar alınmıştı.

TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ GERÇEĞİ!

Teknoloji Fakülteleri'nde mühendislik eğitimi alan gençler, aldıkları eğitimin kalitesini sorguluyor. 

İşte, Elektrik Eloktronik Mühendisliği bölümünde öğrenim gören öğrenci arkadaşımızın teknoloji fakültelerinin 'sözde eğitim' verdiğini iddia ettiği açıklama;
 

 ''Merhaba Abbas bey, teknoloji fakültesi elek. elektro. müh. öğrencisiyim. Öncelikle en çok okuduğum köşe yazarlarından birisiniz, kaliteli ve nitelikli eğitimi destekleyen yazılar yazıyorsunuz.Ülkede sizin kadar bu konuya değinen bir adam okumadım size teşekkür ederim ve sizi desteklediğimi bilmenizi isterim.

Bu Teknoloji Fakülteleri, teknik eğitim fakültelerinin yerine kuruldu, çünkü teknik eğitime öğrenci gelmiyordu, buradaki öğretim elemanları para kazanamayınca bunun adını değiştirip teknoloji fak. yaptılar, ve önüne gelene mühendislik diploması dağıtmaya başladılar, iş o kadar çığırından çıktı ki kelimeler yetmez anlatmaya sayın güçlü.Zaten memleketimizde her yerde mühendislik fakülteleri varken, yetmez gibi bide bu teknoloji fakültelerini açtılar.Şimdi diyeceksiniz ki kardeşim zorla mı soktular seni oraya evet;  babamın zoruyla yazdım sayın güçlü ve hayatımın hatasını yaptım.Bu teknoloji fakülteleri kesinlikle kapatılmalıdır. memlekete zarar veren bu fakültelerde niteliksiz öğrenciyi sevmeyen kabiliyetsiz adamlar ders hocası yapılmıştır.Adamlar dersleri doğru dürüst anlatmadan , derslere girmeden aydan aya benim babamın gece gündüz mesai yaparak alamadığı parayı almaktadırlar, peki kimin vergisiyle? eziyet ettikleri öğrencilerin, mazlumların vergisiyle! Sayın Güçlü, ben iyi yetişmiş bir elektrik müh. olmak istiyorum ve boş vakitlerimde elektrik firmalarında çalışarak her türlü işi yaparak iş öğreniyorum ama aldığım sözde müh. eğitimi hiç iyi değil.Ben diğerler öğrenciler gibi günü kurtarmalık hareket etmiyorum, ileriyi Allah ömür verirse geleceğimi düşünüyorum. Ama okulum berbat ve üniversite sınavlarına hazırlanmaya başlayıp seneye girip başka fakülteye gitmek istiyorum, hayatımız bu memlekette sınav oldu, sayın güçlü bu teknoloji fakülteleri kesinlikle mühendis yetiştiremez, ben öğrencisi olarak bunu söylüyorum, buraya alınan öğrenciler yetersiz hocalar daha da yetersiz olunca orataya rezil şeyler çıkıyor sayın güçlü.Maalesef bu teknoloji fakülteleri iki başlılığa da yol açmakta.Mühendislik fak. okuyanlar sanki kendileri çok zekiymiş gibi bizi hor görmekteler.Sizden ricam bu fakültelerin ne halde olduğunu gençlere nasıl umut tacirliği yapıldığını yazmanız.Bu fakülteler kapatılmalıdır, mesleki eğitim verdiklerini iddia ediyorlar sayın güçlü ama tamamen yalan!!!!! ben öğrencisiyim işte anlatıyorum hocalar hiçbir zaman görev yaptıkları yeri kötülemezler!!!! ben size doğruları anlatıyorum, burada da stajlar naylon, burada da labaratuvarlar eksik!


Yorumlarınız ve görüşlerinizi bu adreslerden bizimle paylaşabilirsiniz. Konuyu tartışmaya açıyor, görüşlerinizi bekliyoruz.

editor@egitimajansi.com
aguclu@egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)