adscode
adscode

Türkiye'deki üniversiteden Azerbaycan'lı öğrencilere şok!

Uşak Üniversitesi'nin kendi hatasından dolayı Azerbaycan'dan yaklaşık 15 - 20 öğrencinin kaydını sildiği iddia edildi.

Türkiye'deki üniversiteden Azerbaycan'lı öğrencilere şok!
Üniversite
Elimize ulaşan bir bilgiye göre; 2014 - 2015 yılında Azerbaycan'dan yaklaşık 15 - 20 öğrenci Uşak Üniversitesi üzerinden Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültelerinin çeşitli bölümlerine kayıt yaptırmışlardı. Bu süreç içresinde üniversitenin tüm sınavlarında katılmışlar fakat, 25/12/2015 tarihinde tüm söz konusu öğrencilere Anadolu Üniversitesin'den aşağıdaki yazının gönderildiği iddia edildi.
 
"Sayın... 
20l4-20l5 öğretim yılında l6.t0.20l4 tarihinde İş|etme Fakültesi İşletme Lisans Programına İkinci Üniversite kapsamında kaytt yaptırdığ|nız görülmüştür. Ancak, öğrenci belgenizin incelenmesinde tereddüte düşüldüğü için Uşak Üniversitesi Rektörlüğü'nden öğrenci
belgeniz hakkında görüş istenmiştir. Uşak Üniversitesi Rektörlüğü'nden gelen yazıda adınıza düzen|enmiş olan öğrenci belgesinin sahte olduğu bi|diriImiştir. Bu nedenle İşletme Fakültesinin 08.12.20l5 tarih ve 20l5l4l sayılı Fakülte Yönetim Kurulu Kararı i|e İş|etme Fakülıesi İşletme Lisans Programındaki kaydınız iptal edilmiştir.

Bilgilerinizi rica ederim."
 
Mağdur duruma düşen öğrenciler Uşak Üniversitesi ile konuyla ilgili görüştüklerinde, sorunun teknik bir hatadan kaynaklandığı belirtildi. Bu durum hem öğrencilere hem de Anadolu Üniversitesi'ne bildirilmişti. Fakat bu bildirime rağmen Anadolu Üniversitesi'nin geri adım atmayarak yapacakları bir şeyin olmadığını, kayıtları yenilemeyeceklerini söylediği iddia edildi. Mağdur duruma düşen öğrenciler haklarını geri alınması için Uşak Üniversitesi'nden  "teknik bir hatadan kaynaklanmıştır" şeklinde yazılı bir belge talep etmişler; fakat Uşak Üniversitesi de bunu veremeyeceklerini bildirmiş. Bu öğrencilere; öğrenci kimliği oturma kimliği vs. verilmesine, bu eğitim için kişi başına yaklaşık harcanan 15 bin TL'ye rağmen üniversiteler tarafından kayıtları silinerek mağdur duruma düşürülmüşler. 

Bu konunun nasıl çözüme kavuşacağı ise şimdilik merak konusu...
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)