adscode
adscode

Teknolojyi Tüketen Değil Üreten Çocuklar Sahnede

Çocukların ve gençlerin teknolojide kullanıcı olmaktan bir adım öteye geçmesi, ‘üretici’ olmayı öğrenmesi ve ebeveynlerin bu konuda bilgilendirilmesi amacıyla, Bilişim Zirvesi tarafından 23-24 Mayıstarihlerinde…

Teknolojyi Tüketen Değil Üreten Çocuklar Sahnede
Türkiye'den Haberler

Çocukların ve gençlerin teknolojide kullanıcı olmaktan bir adım öteye geçmesi, ‘üretici’ olmayı öğrenmesi ve ebeveynlerin bu konuda bilgilendirilmesi amacıyla, Bilişim Zirvesi tarafından 23-24 Mayıstarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde, Türkiye’de bir ilk olarak Çocuklar İçin Bilişim Zirvesi gerçekleştiriliyor olacak. Zirve kapsamında Türkiye’nin birbirinden başarılı ve parlak çocukları bireysel konuşmaları ile yer alacak, aynı zamanda ünlü Youtuber Orkun Işıtmak’ın moderatörlüğünde yapılacak “21. Yüzyıl İnsanı Olmak” panelinde bir araya gelerek dijital dünyada büyümenin nasıl bir şey olduğunu dünü bugünle kıyaslayarak anlatacaklar.

Z Kuşağından Ebeveynlere Mesaj Var

“Teknolojiye Doğan Çocuklar” mottosuyla eğitim, güvenlik, teknoloji, sağlık gibi ana kategorilerde uzman konuşmacıların katılımları ile ailelere yeni bir bakış açısı sunacak Çocuklar için Bilişim Zirvesi kapsamında Türkiye’nin en parlak çocukları icatlarını ve tecrübelerini paylaşacak. Z Kuşağı konuşmacılarında Elif Bilgin,Mustafa Doğa Doğan, Buğra Coşkun, Arda Kafalı ve Beyza Günsür 23 Mayıs Cumartesi günü paralel oturumlarda sunumlarını gerçekleştirecek.

Söz İcat Çıkaran Çocuklarda

Ünlü Youtuber Orkun Işıtmak’ın moderatörlüğünde aynı gün yapılacak “21. Yüzyıl İnsanı Olmak” panelinde ise Z Kuşağı konuşmacıları dijital dünyada büyümenin nasıl bir şey olduğunu dünü bugünle kıyaslayarak anlatacaklar. Uluslararası ödüllere sahip çocukların gençlere ve ebeveynlere söyleyecek çok şeyi olacak.

Türkiye’yi muz kabuğundan bioplastik üretimi projesiyle temsil eden Elif BilginKoç Özel Lisesi 12.ci sınıf öğrencisi. Muz kabuğundan bioplastik üretimi projesiyle, 120 ülkeden binlerce öğrencinin katıldığı 2013 Google Bilim Fuarı yarışmasında, önce 90 finalist daha sonra da 15 finalist arasında yer alarak Türkiye’yi temsil eden Elif Bilgin en çok oyu alarak “Halkın Seçimi” ödülünü de alarak yarışmada verilen 5 büyük ödülden ikisinin sahibi oldu. Elif zirvede "Bir Başarı Hikayesi - Muz Kabuklarıyla Bioplastik Üretti" başlığı ile yer alacak, sunumunda yaptığı projenin sürecinden ve bu süreç içinde teknoloji çağı olan 21. yüzyılda bir öğrenci olmanın kendisine sağladığı faydalardan bahsedecek.

Türkiye’deki ilk TSA (Technology Student Association) öğrenci birliğini İstanbul Lisesi’nde kuran, 2013 yılında Web Tasarım kategorisinde birincilik, kısa film kategorisinde ikincilik ve ‘Masaüstü Yayıncılık’ kategorisinde üçüncülük ödülü sahibi Mustafa Doğa Doğan‘ın zirvedeki konusu ise Teknoloji Tüketme Üretolacak.

“Teknolojinin Beyin Üzerindeki Modifikasyonu” başlıklı konuşması ile zirvede yer alacak 16 yaşındaki Buğra Coşkun, beynin yoğun teknoloji kullanımından nasıl etkilendiğini ve ne yönde evirildiğini anlatacak. Arda Kafalı henüz 13 yaşında olmasına rağmen “Bilişim Hayranlığı” üzerine çalışmalarıyla teknolojinin çocuklar üzerindeki etkisi ve nasıl yaklaşılması gerektiği konularıma açıklık getirmeyi hedefliyor. Beyza Günsür ise “IQ EQ ve Bilişim” başlıklı konuşmasıyla arkadaşlarını bu tip girişimlere yönlendirmek ve teknolojiyi kendimize faydalı bir şekilde kullanmaya teşvik etmek istiyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)