adscode
adscode

Telefonunuza Bu Mesaj Gelirse Sakın Açmayın

Bedelli askerliği kullanan uyanıklar 27 yaştan büyük erkeklerin telefonlarına 'uygun fiyata bedelli kredisi' mesajı atıyor.

Telefonunuza Bu Mesaj Gelirse Sakın Açmayın
Türkiye'den Haberler
Bedelli askerliğin çıkmasından sonra 27 yaşından büyük olan erkekler 18 bin TL’lik askerlik ücretini ödemek için kolları sıvadı. Kimi evini kimi arabasını satışa çıkardı. Bazı uyanıklar ise bedelliden faydalanmak isteyen vatandaşların cep telefonlarına kredi veriyoruz vaadiyle SMS’ler atıyor.

Vatandaşlara, “Kara listede olsanız bile size kredi veriyoruz” iletisi gönderen dolandırıcılar bir tüzel kişilik adına değil size kişisel şahıs numaralarından mesaj atıyor. Uyanıklar bedelli yaşında olan erkekleri kendilerine hedef seçiyor.

Söz konusu dolandırıcılıkla ilgili hurriyet.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Başkanı Aydın Ağaoğlu, “ Çeşitli iletişim araçlarıyla vatandaşlara hiçbir geliriniz olmasa kara listede bile olsanız vaatlerde bulunan sahtekarlara dikkat edilmesi gerekiyor. Bunlar kişilerin özel bilgilerini aldıktan sonra her türlü maduriyete sebep olabilecek işlemler yapabilirler.

Tüketiciler asla kredi kartı bilgilerini özel bilgilerini tanımadıkları bu tür vaatlerde bulunan kişilerle paylaşmamalıdırlar” dedi. Ağaoğlu kredi verme işleminin sadece bankalar tarafından yapılabileceğini söylerken, “Bazı işlemler anca bankalarca yapılabilir. Bunun dışında borç verenler tefecilik yapmaktadırlar” diye konuştu.



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)