adscode
adscode

Temel Liseleri Geçiş Doğru Bir Karar mı?

​Şu günlerde, veliler de, öğrenciler de ciddi bir ikilem içerisindeler. Gelen soruların çoğu temel liseleri yönelik.

Temel Liseleri Geçiş Doğru Bir Karar mı?
Günün Yazısı
Geçelim mi, geçmeyelim mi diyorlar. Hatta pek çoğu şimdiden kaydını yaptırmış. Peki bu doğru bir karar mı?
 
Hemen her konuda olduğu gibi bu konuda da olaya nereden baktığınız çok önemli.
Eğer ille de üniversite diyorsanız, sınavda soru sorulan dersler dışında kalan dersleri gereksiz görüyorsanız, sınav odaklı bir liseye gitmenizi doğru bir karar olarak nitelendirebilirsiniz. Yok eğer eğitimi bir bütün olarak görüyorsanız, her dersi önemsiyorsanız, işte o zaman da, sınav odaklı okullar ve dershanelerden ne kadar uzak durursak o kadar iyidir diye kendinizi teselli edebilirsiniz.
 
Peki doğru olan ne?
 
Okul değiştirmenin bir macera olduğunu sakın aklınızdan çıkarmayın ama bulunduğunuz okuldan hiç memnun değilseniz yeni arayışlara girmek de en doğal hakkınız.
 
Benim anlayamadığım, herkesin girmek için can attığı okullardan, yeni açılan ve daha ne olacağı belli olmayan okullara kayışlar. Belli ki dershane öğretmenlerinin etkisi altında kalıyorlar ve umarız ileride pişmanlık duymazlar...
 
Bu arada ısrar vurgulamak istediğimiz bir durum var. Giriş sınavlarında elbette  mezun olunan okulun, dershanenin, özel öğretmenlerin büyük payı var ama asıl başarıyı getiren faktör bireysel  yetenekleriniz, kararlılığınız, azminiz ve en önemlisi de motivasyonunuz. Eğer siz hedefinizi belirleyip şu liseye ya da şu üniversiteye gireceğim diye hedefe kilitlendiyseniz, hangi okulda okuduğunuz, hangi dershaneye gittiğiniz hiç o kadar önemli değil. Aynı şekilde, en iyi okullarda okuyup, en iyi hocalardan ders alsanız bile motivasyon yoksa, başarmanız mümkün değil.
 
Bu konuda başkalarının ne dediği hiç önemli değil, önemli olan sizin kararınız. nerede mutlu ve başarılı olacağınıza inanıyorsanız orada olun ve maceralardan uzak durun...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)