adscode
adscode

TEOG Matematik Sorusu Hatalı mı?

Bir velimiz TEOG'da Matematik sorularından birinde hata olduğunu iddia etmektedir. Tespitini ve nedenlerini paylaşarak uzmanlardan görüş bekliyoruz.

TEOG Matematik Sorusu Hatalı mı?
Sınavlar

''Abbas bey merhabalar,
 
Oğlum bugün Teog’a girdi.  Teog’da hatalı olduğunu düşündüğüm bir soru var. Internet sitesindeki çağrı üzerine eğitim alanının lideri konumunda olduğunuzdan konuyu size iletmek istedim.
Uzman görüşü ile birlikte kamunun dikkatine ve tartışmasına açarsanız çok memnun olurum.
 
TEOG Matematik sınavının  12 sorusu şöyle “… geometrik cisimlerden hangisi tabanına dik bir düzlem  ile kesildiğinde ara kesit kare olamaz?”
 
Silindirin  yanal yüzeyi bir kareden oluştuğunda silindirin iç kesiti hiç bir zaman kare olamaz. Örneğin yan yüzeyi 5x 5 bir kare  ise  tabanın çevresi de 5. Cm olur. Bundan alınacak dikey kesitte üst kenar her zaman 5 cm’den  daha az olur. Ve bu durumda iç kesit hiçbir zaman kare olamaz. Soruda silindirin şekline ilişkin bir tanımlama olmadığına (yani öğrencinin kafasında istediği tip silindir çizmekte serbest olduğuna ) ve yanal yüzeyi kare olan silindirde iç kesitin kare olması matematiksel olarak mümkün olmadığına göre (c)  Kare dik piramit şıkkının yanı sıra (b) Dik dairesel silindir şıkkının da doğru kabul edilmesi  gerekir.
 
Matematik uzmanı değilim ama yukarıdaki durum matematiksel kesinlikte olduğu için mutlaka uzmanların dikkatine sunulması gerekir diye düşünüyorum.
 
Şimdiden çok teşekkürler''
 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    5 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (5)