adscode
adscode

Tercihler için geri sayım başladı

Eğitimde sular durulmuyor. TEOG’a ilişkin açıklamalar peş peşe gelmeye başladı. Görünen o ki, liselere giriş süreci hiç kolay geçmeyecek. Ama bu arada üniversiteler için tercih maratonu, pazartesi günü,…

Tercihler için geri sayım başladı
Günün Yazısı
İşte bu yüzden, tercih listelerinin hazırlanması, kesinlikle son dakikaya bırakılmamalıdır. Çünkü, son güne geldiğinizde, kafanızda hala cevap bulamadığınız onlarca soru olacak!!
 
Kentleri ve üniversiteleri mutlaka görün!
 

Öğrenim görmek istediğiniz üniversiteleri ve eğer ailenizin bulunduğu bir kenten başka bir kente gidecekseniz de o kenti şimdiden gidip görün. Yoksa ileride büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz.
Pek çok üniversite tanıtımlarda abartıya kaçıyor. Ekranlarda ya da fotoğraflarda gördüğünüz üniversite ile karşılaştığınız üniversite çok farklı olabiliyor.
Böylesine şoklar yaşamak istemiyorsunuz, üçe, beşe indirdiğiniz üniversiteleri, gidin, görün, öğrenci ve mezunları ile konuşun, yöneticilerden yazılı beyanlar alın. Örneğin burslar konusunda her türlü vaadi veriyorlar ama sonra ortada kimseyi bulamıyorsunuz.
Tercih kılavuzunda A kentinde görünen bir fakülteyi B kentinde bulabiliyorsunuz…
Yani sonuç olarak, bugün, yarın, en geç de, tercihler bitmeden bütün üniversiteleri gidip görmenizde yarar var.
 
Şehirler size uygun mu?
 
Üniversite kadar çok önemli konulardan birisi de gideceğiniz şehirler. Öylesi kentler var ki, tam bir üniversite şehri ve öğrenci dostu. Ama bazıları da var ki, orada öğrenci olmak hiç de kolay değil. Bu yüzden öğrenimini yarım bırakan çok sayıda gençle karşılaşmanız mümkün.
İşte bu nedenle, tercih listenize almayı düşündüğünüz kentleri, eğer bugüne kadar yakından tanımadıysanız, gidip görmediyseniz, ne yapın, edin ve mutlaka gidip görün hatta bir gün orada kalın…
Yoksa ileride çok zor günler yaşayabilirsiniz…
Tercihlere yönelik önerilerimiz devam edecek…

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)